Τετάρτη 2 Ιουλίου 2008

Ο Σπήλιος Λιβανός στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Επίσκεψη στις Βρυξέλλες πραγματοποίησε ο Βουλευτής του νομού μας Σπήλιος Λιβανός στα πλαίσια Κοινοβουλευτικής αποστολής που οργάνωσε η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.
Κατά την διάρκεια της τριήμερης παραμονής του στην πόλη των Βρυξελλών, ο Σπήλιος Λιβανός συμμετείχε, με συναδέλφους του Βουλευτές από όλα τα κόμματα, σε συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της Σλοβενικής Προεδρίας της Ε.Ε. στους αντίστοιχους τομείς, ενώ είχε σειρά επαφών και με Κοινοτικούς αξιωματούχους.
Στην συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Σπήλιος Λιβανός πραγματοποίησε σύντομη παρέμβαση, όπου αναφέρθηκε στην ανάγκη λήψης επιθετικότερων μέτρων για την προσαρμογή των συστημάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης των χωρών – μελών της Ε.Ε. στην κοινωνία και την οικονομία της γνώσης. Επίσης, μίλησε και για την Ελλάδα, μια χώρα που όπως τόνισε βρίσκεται, σύμφωνα με τις επιταγές της Διακήρυξης της Μπολόνιας, σε μια διαδικασία εκσυγχρονισμού του εκπαιδευτικού της συστήματος, ώστε να έχει ισότιμη συμμετοχή στην συνολική προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την μετάβαση στην οικονομία της γνώσης.
Η Επίσκεψη στις Βρυξέλλες των ελλήνων Βουλευτών ολοκληρώθηκε με τις συναντήσεις που είχαν με τον αρμόδιο Επίτροπο για θέματα Πολιτισμού και Παιδείας της Ε.Ε. Jan Figel, τον αρμόδιο Επίτροπο Περιβάλλοντος Σταύρο Δήμα, την Πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Κατερίνα Μπατζέλη καθώς και Ευρωβουλευτές από τη χώρα μας.