Δευτέρα 7 Ιουλίου 2008

Γιάννης Αναγνωστόπουλος: «Να συζητηθεί στο Ν.Σ. η επανίδρυση του Εφετείου στο Μεσολόγγι»

Ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος ως επικεφαλής της Συντονιστικής Επιτροπής για την Επανίδρυση Εφετείου στο Μεσολόγγι προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής για την Επανίδρυση Εφετείου στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου εκφράζω την έντονη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση για τον συνεχιζόμενο εμπαιγμό μας από το Νομάρχη και τον πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αιτωλοακαρνανίας οι οποίοι παρά τις υποσχέσεις τους δεν έχουν φέρει προς συζήτηση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο το θέμα της Επανίδρυσης Εφετείου στην Πρωτεύουσα της Αιτωλοακαρνανίας.
Την συζήτηση του εν λόγω θέματος ζητήσαμε κατ’ αρχάς από τον αντινομάρχη κ. Αντώνη Γαλαζούλα στις 10 Ιουνίου 2008 . Στην συνέχεια παρόλο που συνεδρίασε το Ν.Σ. στις 23 Ιουνίου 2008 το θέμα δεν περιλήφθηκε στην ημερήσια διάταξη των προς συζήτηση θεμάτων.
Παραστήκαμε σ’ αυτήν την συνεδρίαση και ύστερα από παρέμβαση εκτός ημερήσιας διάταξης μελών της Συντονιστικής υπήρξε δέσμευση για άμεση σύγκλιση σε επόμενη ημέρα του Ν.Σ. ώστε να συζητηθεί το θέμα.
Με γνώμονα ότι το Ν.Σ. αποτελεί το κορυφαίο αυτοδιοικητικό όργανο του Νομού που καθορίζει θέσεις για διάφορα ζητήματα του τόπου μας θεωρούμε επιβεβλημένη τη συζήτησή του και κατ’ επέκταση της λήψης απόφασης για Επανίδρυσης Εφετείου στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου.
Επομένως η όποια καθυστέρηση μας δημιουργεί την εντύπωση ότι εξυπηρετεί μικροπολιτικές σκοπιμότητες που δεν τιμούν το Θεσμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης»
.