Πέμπτη 24 Ιουλίου 2008

Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας ιδρύεται στο ΤΕΙ Μεσολογγίου

Τη Ν.Δ. θα εκπροσωπεί στο Συμβούλιο Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΣΑΤΕ) του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ) ο βουλευτής Σπήλιος Λιβανός.

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη που αναμένεται να γεμίσει με ικανοποίηση τους εκπαιδευτικούς φορείς του νομού μας, αφού η Αιτωλοακαρνανία θα έχει πια και στο ΣΑΤΕ έναν δικό της άνθρωπο για να αγωνιστεί για την ενίσχυση της τεχνολογικής εκπαίδευσης στον τόπο μας.
Ήδη, ο Σπήλιος Λιβανός συμμετείχε στo πρώτο συμβούλιο της νέας σύνθεσης του ΣΑΤΕ όπου, μεταξύ των άλλων, συζητήθηκε το θέμα της ίδρυση Κέντρου Τεχνολογικής Έρευνας στο ΤΕΙ Μεσολογγίου. Ο ίδιος πήρε επάνω του την δίκαιη αυτή διεκδίκηση, που έχει ως στόχο να μετατρέψει την πόλη του Μεσολογγίου σε σημαντικό πόλο παραγωγής γνώσης για ολόκληρη την Δυτική Στερεά Ελλάδα. Με την παρέμβασή του πέτυχε την θετική εισήγηση του συμβουλίου, το οποίο άναψε το πράσινο φως για την πραγματοποίηση ενός ονείρου που κυνηγάγαμε για χρόνια στο Μεσολόγγι.
Αναφερόμενος στην θετική αυτή εξέλιξη ο Σπήλιος Λιβανός είπε τα ακόλουθα:
«Το Μεσολόγγι αποκτά πια Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας. Είχαμε για χρόνια αυτήν την εκκρεμότητα. Για χρόνια η διοίκηση του ΤΕΙ Μεσολογγίου πιέζει την Πολιτεία να δώσει νέα ώθηση στην τεχνολογική εκπαίδευση στο Νομό μας. Με την ίδρυση του Κέντρου Έρευνας πολλά πράγματα θα αλλάξουν. Δημιουργείται πια εδώ στην Αιτωλοακαρνανία μια ΔΟΜΗ ΓΝΩΣΗΣ που θα παράγει έρευνα υψηλής ποιότητας. Παράλληλα, αναβαθμίζεται το ΤΕΙ Μεσολογγίου, αυξάνεται το κύρος του και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να καταστεί πιο ελκυστικό, ώστε να αυξήσει τον αριθμό των φοιτητών του.
Κάτι ακόμη που είναι πολύ σημαντικό. Ξέρουμε πια ότι γνώση σημαίνει ανταγωνιστικότητα, σημαίνει δουλειά. Για το Νομό μας, για ολόκληρη την Δυτική Στερεά Ελλάδα, αυτό το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας που θα δημιουργηθεί στο Μεσολόγγι, θα μας δώσει την ευκαιρία να διοχετεύσουμε γνώση στις τοπικές οικονομίες, συμβάλλοντας έτσι στον εκσυγχρονισμό τους και κατ’ επέκταση στην ανάκαμψή τους».