Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Την Κυριακή 16/10 τα αποκαλυπτήρια στήλης για την οικογένεια Δροσίνη στον Κήπο των Ηρώων

250px-Georgios_DrosinisΤην Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 11.00 πμ. θα πραγματοποιηθούν στον Κήπο των Ηρώων τα αποκαλυπτήρια αναμνηστικής στήλης αφιερωμένης στους ηρωικούς προγόνους του ποιητή της ανθισμένης αμυγδαλιάς Γεωργίου Δροσίνη. Ο ποιητής γεννήθηκε το 1859, την ίδια χρονιά με τον Κωστή Παλαμά.

Στη διαθήκη του(20 Μαΐου 1942) αναφέρεται: «Το χρυσό ρολόι, το δαχτυλίδι με σφραγιδόλιθο και το ασημένιο γιαταγάνι, όλα αυτά του παππού μου Γεωργίου Δροσίνη Καραγεώργου και διάφορα ιστορικά έγγραφα, αφήνω προς φύλαξη στο Μουσείο Μπενάκη, με την παράκληση να δοθούν στο Μουσείο Μεσολογγίου, όταν τούτο καταστεί ασφαλές». Σήμερα και τα τρία αυτά υπάρχουν σε προθήκη στο Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης (Δημοτική Πινακοθήκη), που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία Μάρκου Μπότσαρη.

Στην αυτοβιογραφία του ο Γεώργιος Δροσίνης γράφει: «Γεννήθηκα στην Αθήνα στις 9 Δεκεμβρίου του 1859, αλλά κατάγομαι από το Μεσολόγγι. Ο πάππος μου Γεώργιος Δροσίνης αγωνίστηκε κατά την πολιορκία του Μεσολογγίου με το βαθμό Αντιστράτηγου και έπεσε κατά την Έξοδο».

Την εκδήλωση οργανώνουν ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και ο Σύλλογος «Οι Φίλοι του Μουσείου Γεωργίου Δροσίνη» Κηφισιάς.

Φ. Κ.