Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Τετραήμερο γνωριμίας με τους αρχαιολογικούς χώρους της ΛΣΤ’ Εφορείας Αρχαιοτήτων

Ρωμαικες ΘερμεςΣτο πλαίσιο της δράσης του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού «Περιβάλλον και Πολιτισμός» στις 7, 8, 9 και 10 Οκτωβρίου 2011, η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς απευθύνει πρόσκληση σε όλους για μια γιορτή ανοικτών μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, εκεί όπου τα μνημεία συμβιώνουν αρμονικά με τη φύση.

Η ΛΣΤ’ Εφορεία Αρχαιοτήτων (σ.σ. Αιτωλοακαρνανία – Λευκάδα) συμμετέχοντας στην δράση αυτή έχει προγραμματίσει εκδηλώσεις-εκπαιδευτικά προγράμματα στους παρακάτω αρχαιολογικούς χώρους κατά την διάρκεια του τετραήμερου 6-9 Οκτωβρίου 2011.

  • Αρχαιολογικός χώρος Ρωμαϊκών Θερμών Αγίου Θωμά Μεσολογγίου.

«Μία μέρα στις Ρωμαϊκές Θέρμες του Αγίου Θωμά»

Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο σε μαθητές Δημοτικού, διανομή τετραδίου με πλούσιο πληροφοριακό και εποπτικό υλικό για τις Ρωμαϊκές Θέρμες και τα λουτρά στην αρχαιότητα.

Υπεύθυνοι προγράμματος : Ολυμπία Βικάτου, Λίνα Μακραδήμα

  • Αρχαιολογικός χώρος Θέρμου.

«Το νερό και η λατρεία του Απόλλωνος στον Θέρμο Αιτωλίας »

Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο, διανομή φακέλου με πλούσιο πληροφοριακό και εποπτικό υλικό για τα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου του Θέρμου και για τις κρήνες στην αρχαιότητα.

Υπεύθυνοι προγράμματος : Ολυμπία Βικάτου, Γεώργιος Σταμάτης

 

  • Αρχαιολογικός χώρος Στράτου .

«Αχελώος κοινως καλειται παν υδωρ. Η λατρεία του βασιλιά των ποταμών και η διαχείριση των υδάτων του»

Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο σε μαθητές Δημοτικού στην παραποτάμια αρχαία πύλη του ποταμού Αχελώου, παρουσίαση power- point και, διανομή τετραδίου με πλούσιο πληροφοριακό και εποπτικό υλικό.

Υπεύθυνοι προγράμματος : Ολυμπία Βικάτου, Κατερίνα Λεονταρίτη

  • Φράγμα Αλυζίας

« Το αρχαίο Φράγμα της Αλυζίας – Μεγάλα υδραυλικά έργα στην αρχαιότητα» Ξενάγηση στον χώρο σε μαθητές Δημοτικού, παρουσίαση power- point στο Γυμνάσιο Αλυζίας και διανομή τετραδίου με πλούσιο πληροφοριακό και εποπτικό υλικό

Υπεύθυνη προγράμματος : Ολυμπία Βικάτου, Κωνσταντούλα Χαβέλα

  • Μουσείο Λευκάδος

« Ιδιωτικό λουτρό – Ρωμαική Αγροικία της Λευκάδος»

«Συστήματα ύδρευσης και αποχέτευσης στον πολεοδομικό ιστό της Αρχαίας Λευκάδας»

Ξενάγηση στο Μουσείο Λευκάδος σε μαθητές Δημοτικού

Υπεύθυνοι προγράμματος : Βίβιαν Σταίκου και Βαρβάρα Γκιζά

Σε όλους τους παραπάνω χώρους έχουν προγραμματισθεί επισκέψεις σχολείων στις 6 και 7 Οκτωβρίου 2011 ενώ για τις ημέρες 8 και 9 Οκτωβρίου 2011οι υπεύθυνοι των προγραμμάτων θα παραμείνουν στους αρχαιολογικούς χώρους στην διάθεση του κοινού.