Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Κατηγορηματική διάψευση για ύπαρξη κρουσμάτων υποσιτισμού σε μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου από το σύλλογο γονέων του σχολείου

μαΣαφείς αποστάσεις από τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας στον αθηναϊκό τύπο (σ.σ. πρωτοσέλιδες αναφορές στις εφημερίδες «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ», «ESPRESSO» και «ΑΥΓΗ») για την ύπαρξη περιπτώσεων υποσιτισμού σε μαθητές του 1ου δημοτικού σχολείου Μεσολογγίου κράτα με ανακοίνωσή του ο σύλλογος γονέων του σχολείου αλλά και ο σύλλογος διδασκόντων.

Σε ανακοίνωση του συλλόγου εκφράζονται μεν ευχαριστίες στους γονείς που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του συλλόγου για συγκέντρωση τροφίμων που θα διατεθούν σε άπορες οικογένειες μαθητών του σχολείου αλλά ταυτόχρονα στην ίδια ανακοίνωση διαψεύδεται κατηγορηματικά η εμφάνιση λιποθυμικών συμπτωμάτων λόγω υποσιτισμού σε μαθητές του σχολείου.

Προφανώς στην πρωτοβουλία του συλλόγου για ενίσχυση απόρων οικογενειών μαθητών που φοιτούν στο σχολείο δόθηκε μια υπερβολική διάσταση εξαιτίας της δημόσιας τοποθέτησης του δημάρχου Μεσολογγίου, Παναγιώτη Κατσούλη, ο οποίος υποστήριξε ότι έγινε δέκτης καταγγελιών για ύπαρξη κρουσμάτων υποσιτισμού στο σχολείο. Μια καταγγελία που όμως δεν ευσταθεί τουλάχιστον σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν ο σύλλογος γονέων, αλλά και δάσκαλοι του σχολείου.

Μάλιστα η διάψευση, εμφάνισης κρουσμάτων υποσιτισμού στον εν λόγω σχολείο του Μεσολογγίου, μας έγινε στις αρχές της περασμένης εβδομάδας όταν και ενημερωθήκαμε για την πρωτοβουλία του συλλόγου και ρωτήσαμε επηρεασμένοι από ανάλογες καταγγελίες για μαθητές σε σχολείο της Αθήνας.

Πάντως ανεξάρτητα της διάστασης που πήρε το θέμα εξαιτίας της υπερβολικής προσέγγισης από την πλευρά του δημάρχου, αξιοσημείωτη ήταν η ανταπόκριση των γονιών στο κάλεσμα του συλλόγου για συγκέντρωση τροφίμων, ενώ θετική είναι και η πρόθεση του δημάρχου για τη δημιουργία στο Μεσολόγγι είτε τράπεζας τροφίμων είτε κοινωνικού παντοπωλείου… Μια πρόθεση που πρέπει να στηριχτεί από την τοπική κοινωνία.