Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Κέρδισε τις εντυπώσεις “Το σκίτσο” της Γιώτας Γουβέλη

EKDILOSI 4Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2011, η παρουσίαση του μυθιστορήματος «Το Σκίτσο», εκδόσεις Διόπτρα, της μεσολογγίτισσας συγγραφέως Γιώτας Ν. Γουβέλη. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Η κα. Ναυσικά Α. Καπνίση, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, οργανώτρια-επιμελήτρια της εκδήλωσης καλωσόρισε τους παρευρισκομένους. Την συζήτηση ‘άνοιξε’ ο κ. Βασίλης Αρτίκος, ο οποίος με τον εγκάρδιο τρόπο του έδωσε τον τόνο της μεσολογγίτικης φιλοξενίας, συντονίζοντας την παρουσίαση.

EKDILOSI 1Η κα Όλγα Ντρέλια έκανε την φιλολογική-λογοτεχνική προσέγγιση του βιβλίου και ανέλυσε το ύφος και τον τρόπο γραφής του, διαβάζοντάς μας αποσπάσματα, τα οποία συγκίνησαν το κοινό. Η κα Ναυσικά Α. Καπνίση περιέγραψε την δική της εμπειρία από την ανάγνωση του βιβλίου, αποδίδοντας κομμάτια από το βιβλίο σαν να ήταν πίνακες ζωγραφικής, τονίζοντας το χιούμορ και τη γλαφυρότητα, τα οποία η προικισμένη συγγραφέας χρησιμοποιεί με ευρηματική δεξιοτεχνία, και με τρόπο που δημιούργησε στο κοινό και τους ομιλητές την διάθεση να γελάσουν, το οποίο έπραξαν. Η κα Ελένη Χαντζή, διάβασε με μοναδικό θεατρικό τρόπο μέρη του βιβλίου, δίνοντας την δυνατότητα στο θεατή-ακροατή να ‘γευτεί’ την πλοκή του μυθιστορήματος και το ταλέντο της συγγραφέως.

EKDILOSI 3Τέλος, οι χορογράφοι-χορευτές κα Ειρήνη Φιλίππου και κ. Βασίλης Ντούκας της Patras Tango Academia χόρεψαν tango argentino, μεταφέροντας στους παρευρισκόμενους με τον καλύτερο τρόπο, τους έρωτες των ηρώων και καθηλώνοντας το κοινό, το οποίο με τη σειρά του, τους καταχειροκρότησε. Κοινό και συντελεστές απόλαυσαν τη βραδιά, σχολιάζοντάς την θετικά και εγκάρδια, ανανεώνοντας το ραντεβού τους.

EKDILOSI 2Στην εκδήλωση-παρουσίαση παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος κ. Π. Κατσούλης με τη σύζυγό του, οι γονείς της τιμώμενης συγγραφέως, ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Αρ. Καβάγιας, Δημοτικοί Σύμβουλοι, κ.α.

Ν.Κ.