Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Βρετανός καλλιεργούσε SKANK στη Ναύπακτο

DSC016671Συνελήφθη, χθες (25-10-2011) το πρωί στη Ναύπακτο, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, ένας 41χρονος Βρετανός και σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για καλλιέργεια, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη).

Ειδικότερα, οι Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, αξιοποιώντας κατάλληλες πληροφορίες που αφορούσαν υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης (SKANK) από τον 41χρονο, έκαναν νομότυπη έρευνα στο σπίτι του όπου βρέθηκαν και κατασχεθήκαν τα εξής :

  • Tρεις αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη συνολικού βάρους 12 γραμμάριων.
  • Μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας με τρίμματα κάνναβης
  • Μια θήκη για cd μέσα στην οποία είχαν ταχυδρομηθεί από την Ολλανδία με αποδεκτή τον 41χρονο ειδικοί μεταλλαγμένοι σπόροι κάνναβης καθώς και cd με οδηγίες για την καλλιέργεια τους.
  • Τρία πρόχειρα σημειώματα σε Αγγλική γραφή που περιείχαν οδηγίες για την καλλιέργεια υδροπονικής κάνναβης.
     

DSC016791Στη συνέχεια, στη σοφίτα του σπιτιού και σε χώρο όπου είχε ειδικά διαμορφώσει, οι Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου βρήκαν και κατέσχεσαν :

  • Τέσσερα δενδρύλλια κάνναβης, από τα οποία τα τρία φυτεμένα σε γλάστρες και το άλλο σε νάιλον σακούλα, όλα σε πλήρη ανάπτυξη, ύψους περίπου εξήντα εκατοστών το καθένα.
  • Μια λεκάνη στην οποία ήταν φυτεμένα δέκα δενδρύλλια κάνναβης, ως φυτώρια, έτοιμα για μεταφύτευση.
  • Επίσης στον ίδιο χώρο βρέθηκαν μπουκάλια με υγρό λίπασμα, σακούλες με ξηρό λίπασμα, μαύρες σακούλες για την ανάπτυξη των φυτών και δυο γλάστρες.

Για την υδροπονική καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης στη σοφίτα, ο 41χρονος χρησιμοποιούσε ειδική λάμπα φωτισμού με χρονοδιακόπτη καθώς και έναν ανεμιστήρα, ώστε να εξασφαλίζει τις κατάλληλες συνθήκες φωτισμού και αερισμού των φυτών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.