Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Έκλεισε και χθες από λασπόνερα η ΕΟ Αντιρρίου - Ιωαννίνων. Η Πυροσβεστική "άνοιξε" το δρόμο!!!


Δυο πυροσβέστες με μάνικα και φτυάρι προσπαθούν να απομακρύνουν τη λάσπη από το οδόστρωμα της ΕΟ Αντιρρίου – Ιωαννίνων ώστε να δοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία. 
Στην προσπάθειά τους όπως βλέπετε καμιά συνδρομή δεν είχαν από τις υπηρεσίες του δήμου Μεσολογγίου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. 
Και το ερώτημα που γεννιέται είναι αν ο καθαρισμός των δρόμων εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Πυροσβεστικού Σώματος; Οι συναρμόδιες υπηρεσίες (Περιφέρεια και Δήμος) που ήταν;

Κλειστή παρέμεινε για περισσότερη από μία ώρα και χθες το βράδυ, η ΕΟ Αντιρρίου – Ιωαννίνων στο ύψος του Ευηνοχωρίου, από λάσπες που γέμισαν το οδόστρωμα και καθιστούσαν επικίνδυνη την κυκλοφορία των οχημάτων.
Όπως και πριν μια εβδομάδα λόγω της έντονης βροχόπτωσης μεγάλες ποσότητες λάσπης παρασύρθηκαν από την περιοχή που κάηκε τον περασμένο Αύγουστο και κατευθύνθηκαν νότια με αποτέλεσμα να βρουν διαφυγή από την εθνική οδό.


Στην περιοχή έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας που διοχέτευσαν την κίνηση από παρακαμπτήριο δρόμο (σ.σ. μέσα από το Ευηνοχώρι) καθώς και όχημα της Πυροσβεστικής για να πλύνει το οδόστρωμα.
Το ερώτημα όμως που προέκυψε από το συμβάν είναι αν και κατά πόσο λειτουργεί η υπηρεσία συντήρησης των εθνικών δρόμων (ΔΕΣΕ ή όπως αλλιώς έχει ονομαστεί) καθώς όπως βλέπετε και στις φωτό για την αντιμετώπιση της κατάστασης το παρών έδωσαν μόνο αστυνομικοί και πυροσβέστες.