Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Αιτωλοακαρνάνας ο νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

παπαγιανοπουλοςΟ Ναυπάκτιος, μέχρι πρότινος Προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Νίκος Παπαγιαννόπουλος είναι ο νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. που διαδέχεται τον Λευτέρη Οικονόμου, ύστερα από σχετική απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη με την οποία αποστρατεύτηκε και ο υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Γιάννης Ραχωβίτσας.

Ο νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κατάγεται από την Αιτωλοακαρνανία αφού γεννήθηκε στο χωριό Καταφύγιο Ναυπακτίας Αιτωλ/νίας το έτος 1956. Είναι έγγαμος και έχει 2 κόρες. Κατατάχθηκε στο Σώμα της πρώην Αστυνομίας Πόλεων το έτος 1975. Aποφοίτησε πρώτος από τη Σχολή Αξιωματικών το έτος 1982.

Είναι πτυχιούχος: α) του Νομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, β) του Τμήματος Δημoσίας Διοικήσεως του Παντείου Πανεπιστημίου και γ) της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ιωαννίνων.

Φοίτησε στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας κατά το εκπαιδευτικό έτος 2000-2001.

Υπηρέτησε ως Αξιωματικός στη Δ/νση Άμεσης Δράσης Αττικής και στη Δ/νση Οργάνωσης - Νομοθεσίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, της οποίας διατέλεσε Δ/ντής από το έτος 2006 έως το 2009 με το βαθμό του Ταξιάρχου και Υποστρατήγου.

Τον Μάρτιο του 2009 ως Υποστράτηγος τοποθετήθηκε Προϊστάμενος του Κλάδου Οργάνωσης & Ανθρωπίνου Δυναμικού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Την 5-11-2009 προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου και τοποθετήθηκε στη θέση του Προϊσταμένου Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.