Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Ο Θ. Μωραΐτης για το εφετείο

Υφυπουργός εφετείο 1Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης , Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Θάνος Μωραΐτης, μετά το τέλος της τελετής εγκαινίων του εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Μια προσδοκία δεκαετιών των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας , της Αιτωλοακαρνανίας , παίρνει σήμερα σάρκα και οστά. Είναι μια μεγάλη κατάκτηση, μετά από αγώνες 45 χρόνων, μια δέσμευση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου εδώ στην Αιτωλοακαρνανία, να γίνεται πραγματικότητα.

Σήμερα, μετά από μεγάλη προσπάθεια, η Δυτική Στερεά Ελλάδα, έχει το δικό της εφετείο. Εδώ και δεκαετίες, είχαν προηγηθεί πολλές δεσμεύσεις πρωθυπουργών, πολιτικών, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η κυβέρνηση τις δεσμεύσεις που έχει απέναντι στον λαό της Αιτωλ/νίας, αρχίζει και τις υλοποιεί. Μέσα σε ένα πολύ δύσκολο οικονομικό και δημοσιονομικό περιβάλλον, προσπαθούμε να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει ο τόπος μας, να ξετυλίξουμε τις πολιτικές μας. Πιστεύω ότι και το επόμενο χρονικό διάστημα, θα έχουμε θετικά νέα για τον νομό μας»

Απαντώντας σε ερώτημα για την στάση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ενόψει των κρίσιμων ψηφοφοριών της εβδομάδας, ο Υφυπουργός σχολίασε: «Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, δυο χρόνια τώρα δίνει μια μεγάλη μάχη. Πιστεύω ότι αυτήν την δύσκολη εβδομάδα που ξεκινά, η κοινοβουλευτική ομάδα θα αρθεί και πάλι στο ύψος των περιστάσεων, θα αναλογιστεί την μεγάλη ευθύνη αλλά και την κρισιμότητα των αποφάσεων που καλούμαστε να πάρουμε για το μέλλον της χώρας.»