Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 – 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011: ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ

Το μήνυμα των ανθρώπων της Γέφυρας για την επέτειο, στους ηλεκτρονικούς πίνακες.

Σε ευθεία γραμμή με την έπαρση της γαλανόλευκης στους πυλώνες στις 12 του περασμένου Αυγούστου η νέα πρωτοβουλία. Στην τότε ανακοίνωσή περιλαμβάνονταν -μεταξύ άλλων- τα εξής:
«Ως εγγόνια, παιδιά, πατέρες και μάνες Ελλήνων και Ελληνίδων, μοχθούμε για να σταθούμε αντάξιοι της δίκαιης απαίτησής σας να βλέπετε κάτι αντάξιο των πόθων σας να στέκεται υποδειγματικά όρθιο και υποδειγματικά ελληνικό, όπως η εθνική μας Γέφυρα... Κάτι στο τοπίο του ελληνικού σήμερα πρέπει να παραμένει ζωντανό και να υπογραμμίζει πως… μπορούμε. Κάτι που να θυμίζει ότι σε εποχές δύσκολες αναζητούμε τις γέφυρες που μας ενώνουν μεταξύ μας».
Ένα ενωτικό κάλεσμα, βγαλμένο από την ιστορική μνήμη και την αναγκαιότητα του παρόντος, θέλησαν να στείλουν σε όλους τους Έλληνες οι άνθρωποι της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης».
Καθ’ όλη τη διάρκεια της φετινής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, οι ηλεκτρονικοί πίνακες της Ζεύξης μετέδιδαν στους διερχομένους ένα μήνυμα υπέρ του αυτονόητου, αλλά όχι δεδομένου: «28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 – 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011: ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ».
Η νέα πρωτοβουλία ήταν σε ευθεία γραμμή με αυτή του περασμένου Αυγούστου, οπότε και είχαν προβεί σε έπαρση της γαλανόλευκης στους τέσσερεις πυλώνες. Κάτι ανάλογο δεν κατέστη δυνατό αυτή τη φορά, αφού οι μετεωρολογικές προβλέψεις υπήρξαν αποτρεπτικές για την εγκατάσταση των ευμεγέθων ιστών.