Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Αγωνιστικότητα, πολιτική λογική και ηθική του δημάρχου Π.Κατσούλη

ΜΠΡΟΥΜΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣΓράφει ο Βασίλης Μπρούμας

Επικεφαλής του Μετώπου Ελεύθερων Δημοτών Μεσολογγίου

Εκμεταλλευόμενος ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσούλης το συνολικά χαμηλό πολιτικό επίπεδο του δημοτικού συμβουλίου, το ανάλογο κλίμα που δημιουργεί ο «όχλος» της πλειοψηφίας και αξιοποιώντας, προφανώς, την καθηγητική του ιδιότητα, αρέσκεται τελευταία , αντί να απαντά σε σημαντικά ερωτήματα που του απευθύνονται, να μας κάνει μαθήματα περί αγωνιστικότητας, μνήμης, συνέπειας, λογικής και μέτρου, ενώ φαίνεται έτοιμος να προχωρήσει και στο επόμενο κεφάλαιο, διδάσκοντάς μας ακόμη και …πολιτική ηθική! Ας δούμε, λοιπόν, ορισμένα από αυτά τα στοιχεία του «λόγου του δασκάλου».

Πράγματι, ο δήμαρχος συνέβαλε στην πρωτοφανή εκδήλωση διαμαρτυρίας των τριών χιλιάδων δημοτών του Μεσολογγίου εναντίον της απίστευτης πολιτικής λεηλασίας και του ρημάγματος της περιοχής μας από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τους Αγρινιώτες, αλλά ο δήμαρχος είχε δει και βλέπει μονόφθαλμα γενικώς πως ο δήμος μας αδικείται από την κυβέρνηση της Αθήνας. Καμία συγκεκριμένη αναφορά του σε ευθύνη υπουργών, βουλευτών, τοπικών παραγόντων του ΠΑΣΟΚ. Πρόβαλε την «αγωνιστική» συμμετοχή του στο τελευταίο συλλαλητήριο στην πόλη κατά της κυβερνητικής πολιτικής, την ώρα που ολόκληρη η Ελλάδα βρισκόταν στους δρόμους απέναντι στην πολιτική της πιο μισητής από το λαό κυβέρνησης που έχει υπάρξει ποτέ στη χώρα. Δρυός πεσούσης και ο δήμαρχος Π.Κατσούλης, βεβαίως, μπορεί να ξυλεύεται…

Περί μνήμης και συνέπειας. Ενώ εκφωνούσε τον πανηγυρικό στην φετινή 185η Επέτειο της Εξόδου του Μεσολογγίου, με έμφαση στο διαχρονικό μήνυμα της Ελευθερίας και της Αξιοπρέπειας, μόλις πριν λίγο είχε δεχτεί τον εξευτελισμό και την ταπείνωση με την πράξη ανελευθερίας να υποδεχτεί επίσημα (!) τον Αγρινιώτη ΠΑΣΟΚτζή κυβερνητικό εκπρόσωπο (τα τρία θανάσιμα κακά για το Μεσολόγγι), παρά τα συμφωνηθέντα των φορέων και αδιαφορώντας εντελώς ο δήμαρχος για το εκρηκτικό κλίμα και την κάθετα αρνητική και εχθρική διάθεση και στάση των δημοτών μας απέναντι σε τέτοια πρόσωπα τότε, όπως και τώρα.

Η πόλη, οι φορείς, η κοινωνία βοά και υποδεικνύει τους πολιτικούς ενόχους για τη συνεχή υποβάθμιση και συρρίκνωση του δήμου μας και ο δήμαρχος μπορεί και συνεργάζεται κανονικά με αυτούς που ληστεύουν και καταβαραθρώνουν την πόλη και τους δημότες μας. Σχεδόν απαθής και απαράδεκτα χαλαρή η στάση και οι αντιδράσεις του. Ωραία λογική και ηθική του δημάρχου!

Ας παραλείψουμε, όμως, πολλά κι ας πάμε επί του παρόντος παρακάτω. Επαναφέρουμε την πρότασή μας που κατατέθηκε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο. Υπάρχει έστω έσχατη κόκκινη γραμμή σ’ αυτή την πόλη; Ως πού θα φθάσει η έλλειψη αρετής και τόλμης; Θα βάλουμε, επιτέλους, «πάτο στο βαρέλι» της αναξιοπρέπειας και της ανελευθερίας (τι τραγική ειρωνεία!) στην Ιερή Πόλη της Ελευθερίας και της Αξιοπρέπειας της Ελλάδας: Τελευταία ευκαιρία για τη δημοτική αρχή Μεσολογγίου και προσωπικά για το δήμαρχο Παναγιώτη Κατσούλη, προκειμένου να μην απωλέσει εντελώς το πολιτικό του ανάστημα και το κύρος του και για να μπορεί να είναι έστω από δω και στο εξής ηθικά υπερασπίσιμη η όποια θέση και δράση του: Ο φετινός εορτασμός του «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου σηματοδοτεί για την ελληνική κοινωνία και το Μεσολόγγι την αφυπνισμένη εθνική και τοπική συνείδηση αγωνιστικής ανάτασης.

Σ’ αυτό το κλίμα έξαρσης του αγώνα για την ανάκτηση και πάλι της οικονομικής και εθνικής κυριαρχίας της πατρίδας μας καθώς και του αισθήματος ελευθερίας και αξιοπρέπειας της ιερής της πόλης, δεν έχουν θέση όσοι την οδηγούν στη μιζέρια και τον αυτοεξευτελισμό.

Καλείται ο δήμαρχος Μεσολογγίου να μην κάνει δεκτούς κατά τον επίσημο εορτασμό εκπροσώπους της κυβέρνησης. Κατά μείζονα λόγο Αγρινιώτες. Ιδού η Ρόδος! Κοντός ψαλμός…