Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Συνάντηση εργασίας Κατσούλη–Μωραΐτη για ζητήματα του δήμου Μεσολογγίου

yfypourgos,katsoulisΣύσκεψη εργασίας για τα έργα και τις δράσεις στον δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, στο γραφείο του υφυπουργού Ανάπτυξης , Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Θάνου Μωραΐτη, παρουσία του υφυπουργού και του δήμαρχου Ι.Π Μεσολογγίου Παναγιώτη Κατσούλη.

Επίσης, παρέστησαν σύμβουλοι και υπηρεσιακοί παράγοντες και από τις δυο πλευρές και εξετάστηκαν αναλυτικά όλες οι προοπτικές ένταξης έργων στο ΕΣΠΑ και όχι μόνο, αναζητήθηκαν τρόποι επιτάχυνσης των σχετικών διαδικασιών ενώ κοινή ήταν η διαπίστωση για τα θετικά αποτελέσματα της σύσκεψης.

Σε δήλωση του, αμέσως μετά το τέλος της σύσκεψης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, τόνισε: «Σήμερα, μέσα από μια ουσιαστική σύσκεψη εργασίας, επιβεβαιώσαμε την στενή συνεργασία που έχουμε με τον δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου.

Προωθούμε μεγάλα έργα υποδομής και παρεμβάσεις για τον Πολιτισμό το Περιβάλλον και την Παιδεία και συμφωνήθηκε ομάδες εργασίας, τόσο από το Υπουργείο Ανάπτυξης, όσο και από τον δήμο Μεσολογγίου, να συνεργαστούν από κοινού για την αναγκαία προετοιμασία και επιτάχυνση των διαδικασιών.

Με τον δήμαρχο Παναγιώτη Κατσούλη εξετάσαμε ένα προς ένα τα μεγάλα θέματα του Μεσολογγίου, μελετήσαμε την πρόοδο για την προώθηση έργων και δράσεων, αναζητήσαμε λύσεις όπου εντοπίζονται προβλήματα και πιστεύω σύντομα θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε μια σειρά από παρεμβάσεις που θα συνδράμουν σημαντικά στην ανάπτυξη της περιοχής του Μεσολογγίου.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, εργαζόμαστε καθημερινά, με όλους του δημάρχους της Αιτωλ/νίας με τους οποίους είμαστε σε συνεχή επαφή, για την προώθηση ζητημάτων του νομού μας

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Μεσολογγίου, δήλωσε: «Είχαμε μια εποικοδομητική συνάντηση εργασίας με τον υφυπουργό και τους συνεργάτες του, και βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο της ένταξης μεγάλων έργων του ΕΣΠΑ, που επιλύουν σημαντικά κοινωνικά προβλήματα της περιοχής και αλλάζουν την εικόνα του δήμου μας.

Θέλω να ευχαριστήσω τον υφυπουργό, για την άμεση ανταπόκριση του στις προτάσεις του δήμου και για το ενδιαφέρον του για την γρήγορη υλοποίηση τους»