Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Η Ιωάννα Καρυστιάνη στη "ΔΙΕΞΟΔΟ"

tasakia_site(1)[1]Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα, στα πλαίσια των μηνιαίων συναντήσεων των φίλων της "Λέσχης Ανάγνωσης" του Κέντρου Λόγου και Τέχνης "Διέξοδος" στην Ιερή Πόλη Μεσολογγίου, θα παρουσιασθεί και θα αναλυθεί το μυθιστόρημα της Ιωάννας Καρυστιάνη "Τα σακιά".

Στη συνάντηση αυτή θα παραβρεθεί η ίδια η συγγραφέας κυρία Ιωάννα Καρυστιάνη, η οποία αποδέχθηκε την πρόσκληση της "Διεξόδου" προκειμένου να γνωριστεί με τους βιβλιόφιλους της περιοχής και να συζητήσει μαζί τους για το νέο της βιβλίο.

Το βιβλίο αυτό "εισάγει" τον αναγνώστη σε έναν κόσμο ζοφερό, όπου μία γυναίκα είναι κυκλωμένη από μια πραγματικότητα τραγική για μια μητέρα. Πρόκειται για μια αριστουργηματική μυθοπλαστική σύνθεση τόσο σε επίπεδο γλωσσικών επιλογών όσο και σε επίπεδο σκιαγράφησης των μετεχόντων χαρακτήρων.

Η παρουσίαση της συγγραφέως θα γίνει απο την πεζογράφο κυρία Ακακία Κορδόση ενώ την ανάλυσή του έργου θα κάνουν οι μόνιμες συνεργάτιδες της "Λέσχης Ανάγνωσης" κυρίες Μαρία Φιλιπποπούλου, Ιφιγένεια Μάρκου-Μπεμπέλη και Ραλλού Κυριακοπούλου.

Για την συνάντηση, όπως πάντα, δεν θα αποσταλούν ατομικές προσκλήσεις και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

***

Η Ιωάννα Καρυστιάνη γεννήθηκε στα Χανιά το 1952 από Μικρασιάτες γονείς. Σπούδασε νομικά. Θεωρείται μια από τις σπουδαίες εκπροσώπους της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Έχει τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος, με το βραβείο του περιοδικού "Διαβάζω" και με βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών.΄Εχει συγγράψει μυθιστορήματα και διηγήματα ενώ έχει δουλέψει και ως σκιτσογράφος. Έχει επίσης γράψει το σενάριο της ταινίας «Nύφες» του Παντελή Βούλγαρη και συνεργάστηκε στο σενάριο της ταινίας «Ψυχή βαθιά» του ίδιου σκηνοθέτη.

www.diexodos.com.gr