Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

«Όλοι διασκεδάζουν, ένας δεν πίνει, ο οδηγός της παρέας»

dontdrink&drive6«Όλοι διασκεδάζουν, ένας δεν πίνει, ο οδηγός της παρέας».

Με αυτό το σύνθημα και αυτήν τη λογική οργανώνεται και φέτος η «Ευρωπαϊκή νύχτα χωρίς ατυχήματα», το προσεχές Σάββατο 15 Οκτωβρίου, στην οποία μετέχουν 27 χώρες από όλη την Ευρώπη και 18 πόλεις από την Ελλάδα και την Κύπρο. Ανάμεσά τους είναι και τρεις πόλεις της Δυτικής Ελλάδας, η Πάτρα, η Ναύπακτος και η Αμαλιάδα. Στη δράση συμμετέχει και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Το βράδυ του Σαββάτου ομάδες εθελοντών θα βρίσκονται έξω από συγκεκριμένα κέντρα διασκέδασης των τριών πόλεων για να ενθαρρύνουν τους νέους επισκέπτες να επιλέξουν από την παρέα τους τον «οδηγό της παρέας» ο οποίος αφού αποδεχθεί την ιδιότητα θα είναι υποχρεωμένος να μην καταναλώσει αλκοόλ όλο το βράδυ προκειμένου να οδηγήσει όλη την παρέα με ασφάλεια μετά τη διασκέδαση.

Σημειώνεται ότι «οδηγός της παρέας» θα φορέσει ειδικό βραχιολάκι και όταν φύγει από το μπαρ θα μπορεί να κάνει, με τη θέλησή του, ένα φιλικό αλκοτέστ για να διαπιστωθεί αν τήρησε την υπόσχεσή του.

Το 2010 που πραγματοποιήθηκε η ίδια δραστηριότητα ο αριθμός των ατόμων που πήραν μέρος ανήλθε σε 2.500 άτομα από 26 νυχτερινά κέντρα σε 14 πόλεις της Ελλάδας. Το Σάββατο και για την Περιφέρειά μας οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν στην Πάτρα στο El Mundo, στη Ναύπακτο στο E-Base και στην Αμαλιάδα στον κεντρικό πεζόδρομο.

Η συγκεκριμένη δράση είναι μια πρωτοβουλία που οργανώνεται από το «Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς», υποστηρίζεται από την «Ένωση Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών» και το «Σύνδεσμο Αποσταγμάτων και Οινοπνευματωδών Ποτών», την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και άλλους φορείς σε όλη τη χώρα.

Ραντεβού, λοιπόν, το Σαββατόβραδο για να διασκεδάζουμε πάντα με ασφάλεια και να θυμόμαστε ότι το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί.