Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Σφοδρή αντίδραση για την εκλογική διαδικασία στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

IMG_1270Εκρηκτική κατάσταση επικρατεί στις τάξεις των Εμπόρων Μεσολογγίου- Ναυπάκτου-Αιτωλικού-Αμφιλοχίας- Αστακού μετά την ανακοίνωση μέσω διαδικτύου πως οι εκλογές για το Επιμελητήριο στις 4 Δεκεμβρίου θα διεξαχθούν μόνο στο Αγρίνιο, αφού δεν πρόκειται να στηθούν κάλπες στα υπόλοιπα σημεία του νομού, όπως έγινε στις προηγούμενες εκλογές.
Αυτό έκανε τον πρόεδρο του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου Βασίλη Σπυρόπουλο να θέσει ζήτημα κατάφωρης αδικίας και να δηλώσει σε συνέντευξη τύπου ότι οι έμποροι του νομού είναι πολύ δυσαρεστημένοι από αυτή την απόφαση η οποία όπως ο ίδιος κατήγγειλε: “πάρθηκε από μια παρέα...”
Την περασμένη Πέμπτη ο κ. Σπυρόπουλος αλλά και πολλοί έμποροι του νομού Αιτωλοακαρνανίας ενημερώθηκαν από το site του Επιμελητηρίου που έχει την έδρα του στο Αγρίνιο ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 4 Δεκεμβρίου και μέχρι τις 24 Οκτωβρίου (σ.σ. αύριο Δευτέρα) θα πρέπει όσοι επιθυμούν να ψηφίσουν ή να συμμετάσχουν στις εκλογές  να τακτοποιήσουν τυχόν οικονομικές υποχρεώσεις.
Σε επιστολή τους προς τα μέλη του Επιμελητηρίου Αιτωλ/νιας, οι Σύλλογοι Μεσολογγίου- Ναυπάκτου- Αιτωλικού αναφέρουν ότι “Αφού λάβαμε γνώση την από 12-10-2011 απόφαση της Εκλογικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, που ορίζει μοναδικό τόπο διεξαγωγής των εκλογών το κτίριο του Επιμελητηρίου στο Αγρίνιο για τις εκλογές στις 4 και 5 Δεκέμβρη του 2011, «Καταγγέλλουμε την ηγετική ομάδα της διοίκησης του Επιμελητηρίου ότι για μια ακόμη φορά περιφρονεί τους συναδέλφους των άλλων περιοχών πλην Αγρινίου. Στις δύσκολες περιστάσεις που περνούν οι επαγγελματίες η ηγετική ομάδα δεν θέλει την έκφραση όσων πιο πολλών συναδέλφων γίνεται.
Γιατί άραγε;
Το απαγορεύει μήπως η εκλογική Νομοθεσία;
Το οικονομικό κόστος;
Με ποια και ποιων την λογική θα πρέπει οι συνάδελφοι από Αμφιλοχία, Αστακό, Βόνιτσα, Μεσολόγγι, και Ναύπακτο, να αφιερώσουν μια ημέρα και να υποστούν τα έξοδα να μεταβούν στο Αγρίνιο για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και όχι το πιο φυσιολογικό να δημιουργηθούν εκλογικά κέντρα στις έδρες των δήμων για τη διευκόλυνση των συναδέλφων;
Είναι φανερό ότι με την απροσχημάτιστη ενέργεια τους δημιουργώντας εμπόδια θέλουν τον αποκλεισμό όσων περισσότερων συναδέλφων μπορούν από τις άλλες πόλεις για την εκλογική διαδικασία.
Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες
Καταγγέλλουμε την συμπεριφορά αυτή και απαιτούμε όπως τροποποιηθεί άμεσα η απόφαση για ένα και μόνο εκλογικό κέντρο στο Αγρίνιο”.

Καταγγελίες Σπυρόπουλου
Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το απόγευμα του Σαββάτου 22 Οκτωβρίου στα γραφεία του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου παρευρέθησαν η Γραμματέας κ. Κατερίνα Γερασίμου, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπάκτου Φράγκου Πέγκυ και εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου Αιτωλικού Πάνος Παρράς.
Ο κ. Σπυρόπουλος στη συνέντευξη τύπου κατήγγειλε πως δεν υπάρχει καμιά δραστηριότητα στις υπόλοιπες πόλεις του νομού παρά μόνο στο Αγρίνιο και εκεί για λόγους ιδίας προβολής της Διοικούσας επιτροπής χωρίς ουσιαστικό αντίκτυπο στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που πλήττονται από την ικονομική κρίση.
 
Παράλληλα ο κ. Σπυρόπουλος αναφέρθηκε στα χρήματα που πληρώνουν οι επαγγελματίες από 55 ευρώ μέχρι 600 για να αναρωτηθεί που πηγαίνουν αυτά τα χρήματα αφού δεν έχει γίνει ούτε μια ημερίδα για την ενημέρωση των εμπόρων σε κανένα από τα παραρτήματα του Μεσολογγίου και της Ναυπάκτου. Παράλληλα τόνισε ότι δεν στέκουν οι οικονομικοί λόγοι που επικαλείται το Επεμελητήριο αφού οικονομικά μπορεί να καλύψει διάφορες εκδηλώσεις και επιχορηγήσεις συλλόγων και δεν μπορεί να καλύψει τα έξοδα των Δικαστικών αντιπροσώπων!Υποστήριξε επίσης πως ηΔιοικούσα Επιτροπή αποτελείται από 5 άτομα, τα οποία δεν αντιπροσωπεύουν το σύνολο των εμπόρων του νομού και ιδιαίτερα όταν από το εμπορικό και επαγγελματικό τμήμα του Επιμελητηρίου το οποίο είναι και το 80% του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας. Στην Διοικούσα Επιτροπή του Επιμελητηρίου είναι 3 από το Βιομηχανικό και 2 από το Βιοτεχνικό.
Σε ερώτηση του Agrinionet εάν υπήρξε επικοινωνία με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Παναγιώτη Τσιχριτζή ο κ. Σπυρόπουλος απάντησε αρνητικά και τόνισε πως παρ’ όλες τις προσπάθειες που κατέβαλε για να επικοινωνήσει μαζί του δεν υπήρξε καμιά επικοινωνία.
Ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου άσκησε σκληρή κριτική για τη λειτουργία του Επιμελητηρίου από τη Διοικούσα Επιτροπή ενώ δεν δίστασε να σχολιάσει καυστικά πως το Επιμελητήριο είναι θεσμός για την προώθηση των ζητημάτων που αφορούν τους εμπόρους και όχι για την πολιτική προβολή άλλων θεμάτων.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπάκτου Πέγκυ Φράγκου η οποία υποστήριξε ότι το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας είναι ανύπαρκτο στη Ναύπακτο και ακόμη και μια υπάλληλος που υπάρχει στο γραφείο δεν καταφέρνει να εξυπηρετήσει τους επαγγελματίες λόγω φόρτου εργασίας και όταν λείπει το γραφείο είναι κλειστό.
Ακόμη ανέφερε ότι για να πάρει ένας επαγγελματίας ένα έγγραφο που τον αφορά περνά και μια εβδομάδα. Από την άλλη ένα δεν γίνουν οι εκλογές στο παράρτημα της Ναυπάκτου ποιος έμπορος θα κάνει 150 χιλ πήγαινε -έλα να φτάσει στο Αγρίνιο για να ψηφίσει.“Δεν ενημερωθήκαμε ποτέ για προγράμματα και είναι τραγικό να έχει το Αγρίνιο όλες τις αποδοχές”.
 
Όσον αφορά την σκληρή τοποθέτηση της κ. Κατερίνας Γερασίμου γραμματέας του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου αναφερόμενη προσωπικά στον κ. Τσιχριτζή είπε“ο νομός δεν είναι τσιφλίκι σας, ούτε αποφασίζεται και διατάσσετε”.
Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στο Αιτωλικό στην αίθουσα του πρώην δημαρχείου αναμένεται καινούρια σύσκεψη για το θέμα με κύριο αντικείμενο την δημιουργία νέας κίνησης που στόχο θα έχει την κατάρτιση νέου ψηφοδελτίου αφού όλες οι πλευρές υποστηρίζουν ότι πρέπει να σπάσει το μονοπώλιο του ενός ψηφοδελτίου στις εκλογές του Επιμελητηρίου.

Αναδημοσίευση από το Agrinionet.gr