Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

"Χάλασε" τη φιέστα των εγκαινίων του εφετείου ο Πρόεδρος του! (VIDEO)




Ο πρόεδρος Εφετών, Γεράσιμος Τσούνης απευθύνοντας χαιρετισμό στην τελετή των εγκαινίων του εφετείου στο Αγρίνιο, στο οποίο και προΐσταται «δεν μάσησε τα λόγια του» για την κατάσταση στη χώρα και περιέγραψε με σαφήνεια το καθεστώς με το οποίο καλούνται οι δικαστές να λάβουν αποφάσεις για εργατικά ζητήματα.
«... η δικαιοσύνη καλείται να εφαρμόσει εργατικούς νόμους που έχουν παραχθεί σε ένα εχθρικό περιβάλλον μειωμένης εθνικής κυριαρχίας …» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Τσούνης απευθυνόμενος εμμέσως πλην σαφώς στους παριστάμενους κυβερνητικούς αξιωματούχους και ιδιαίτερα στον «πολιτικό του προϊστάμενο» Γ. Πεταλωτή, ο οποίος στην συνέχεια σε δηλώσεις του δεν έκρυψε τη δυσφορία του.
Όσον αφορά τα «τοπικά» ο κ. Τσούνης ανέφερε «…ότι δεν θέλει να σχολιάσει την απουσία των δικηγόρων του Μεσολογγίου από την τελετή…»
Σε κάθε περίπτωση η αποστροφή του κ. Τσούνη για την κατάσταση στη χώρα χάλασε το πανηγυρικό κλίμα της εκδήλωσης, ενώ σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους οι παριστάμενοι δικηγόροι του Αγρινίου σχολίασαν αρνητικά τη μη αναφορά στις προσπάθειες που κατέβαλε για την επίτευξη του στόχου της ίδρυσης ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου, Ανδρέας Ζώης.
Τέλος στα αξιοσημείωτα της τελετής ήταν η μειωμένη προσέλευση κόσμου.