Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

Στον τελικό του 2ουΠανελλήνιου Διαγωνισμού Ρομποτικής της WROHELLAS μαθητές από Μεσολόγγι και ΑγριίνιοΤην Κυριακή 5 Μαρτίου 2017, δυο ομάδες από το  1ο και 2ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου και μια ομάδα από το Παπαστράτειο Γυμνάσιο Αγρινίου πέρασαν τη βάση πρόκρισης στον Περιφερειακό διαγωνισμό WROHELLAS της Δυτικής Ελλάδας που έγινε στο 1ο ΕΠΑΛ Πάτρας και  έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής  της WROHellas  στην κατηγορία Γυμνασίου.
Οι ομάδες  του 1ου και 2ου Γυμνασίου Μεσολογγίου  με προπονήτρια την καθηγήτρια Πληροφορικής  κυρία Γεωργία Παναγιωτοπούλου και η ομάδα του Παπαστρατείου  Γυμνασίου Αγρινίου με  προπονήτρια την καθηγήτρια Πληροφορικής κυρία Αλεξάνδρα Πούλου συμμετείχαν στο φετινό διαγωνισμό που έχει ως θέμα την «Πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου». 
Η δοκιμασία αναφέρεται στην περιπετειώδη πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που διέσχισε και κατέκτησε όλο το γνωστό κόσμο της εποχής του.  Οι μαθητές κατασκευάζουν το δικό τους  ρομπότ  (Lego EV3) και το προγραμματίζουν  κατάλληλα. Τα ρομπότ πρέπει να ακολουθήσουν τη διαδρομή που «χάραξε» ο Μ. Αλέξανδρος και να ολοκληρώσουν τη δοκιμασία πολιορκίας της Περσέπολης,  να λύσουν το Γόρδιο Δεσμό και να επιστρέψουν στο σημείο που ξεκίνησαν. Η επιτυχής  ολοκλήρωση της πρόκλησης δίνει 700 βαθμούς.
H ομάδα “Messolego designers 1“ με τους μαθητές  Σπυρόπουλο Ανδρέα και Καλαβρουζιώτη  Άρη του 2ου Γυμνασίου Μεσολογγίου και τον μαθητή Νούλα Κων/νο του 1ου Γυμνασίου Μεσολογγίου πέτυχαν το άριστα με 700 βαθμούς  και κατατάσσονται όγδοοι στην γενική κατάταξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (σε   ισοβαθμία  έχει σημασία και ο χρόνος  της προσπάθειας) και  προκρίνονται στον τελικό της Αθήνας στις  18 Μαρτίου.


Η ομάδα “Παπαστράτειο” με τους μαθητές  Κωνσταντίνο Χαντζή, Παναγιώτα Παππά και Λουκά Κόκοτο και η ομάδα “Messolego designers 2”  με τους μαθητές  Πολονύφη Ιωάννη  και Αναγνώστου Νικόλαο του 1ου Γυμνασίου  Μεσολογγίου και τον μαθητή Ράπτη Δημήτρη  του 2ου Γυμνασίου Μεσολογγίου πέτυχαν πολύ καλές  επιδόσεις με 500  βαθμούς  και κατατάσσονται  στην δέκατη τρίτη και δέκατη τέταρτη θέση  αντίστοιχα  της γενικής κατάταξης  στη Περιφέρεια μας  με δικαίωμα πρόκρισης στον τελικό. 
Για τις δυο αυτές ομάδες αν και πέρασαν τη βάση πρόκρισης θα γνωρίζουμε αν τελικά προκριθούν μετά την ολοκλήρωση όλων των Περιφερειακών διαγωνισμών  την Κυριακή  12/3/2017.
O Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕΔΕ), κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων στο σχετικό δελτίο τύπου, ότι τα παιδιά αυτά είναι το λαμπρό μέλλον της κοινωνίας μας και τους αξίζουν συγχαρητήρια όπως και στους γονείς τους που τα συνοδεύουν σε αυτές τις αξιέπαινες προσπάθειες. Συγχαρητήρια και στους εκπαιδευτικούς - προπονητές τους για το χρόνο και κυρίως την εθελοντική συμμετοχή τους.

Ας  ευχηθούμε στα παιδιά καλή συνέχεια στον τελικό  της Αθήνας!