Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Εντυπωσίασε η Ελένη Πριοβόλου στη «Διέξοδο»

Το βράδυ της προηγούμενης Τετάρτης η «Διέξοδος» φιλοξένησε την βραβευμένη συγγραφέα και πολύ καλή της φίλη Ελένη Πριοβόλου, με την ευκαιρία της παρουσίασης του νέου της μυθιστορήματος με τον τίτλο «Μετά Φόβου».

Η μεγάλη αίθουσα του Μουσείου γέμισε από φιλαναγνώστες που γεύθηκαν το πνεύμα ενός ιστορικού μυθιστορήματος που ως τόπο πραγμάτωσης των γεγονότων έχει την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας.

Η βιβλιοπαρουσίαση ξεκίνησε με τον δημοσιογράφο Νίκο Θρασυβούλου, που ήταν και συντονιστής της εκδήλωσης, ο οποίος αναφέρθηκε αρχικά στην Ακακία Κορδόση και στην βαριά ιστορία της ΄΄Διεξόδου΄΄. Στη συνέχεια μίλησε για την ιδιαίτερη συγκίνηση που του προκάλεσε η αύρα που αποπνέει ο χώρος λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά ότι από τις αναρίθμητες παρουσιάσεις που έχει πραγματώσει, η συγκεκριμένη ήταν γι΄αυτόν η πιο συγκινητική γιατί βρισκόταν στο ιδιαίτερης αισθητικής σπίτι που έζησε ο Αρχηγός της Φρουράς της Εξόδου Αθανάσιος Ραζή-Κότσικας.

 

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήραν οι οι φιλόλογοι Ζέτα Λάττα και Μαρίνα Κατσάνου οι οποίες παρουσίασαν το μυθιστόρημα αναδεικνύοντας τους βασικούς άξονες του βιβλίου και το ιστορικό του πλαίσιο.

Ακολούθησε διάλογος, υπό τη μορφή συνεντεύξεως, μεταξύ του δημοσιογράφου Νίκου Θρασυβούλου και της συγγραφέως σχετικά με τους λόγους που της έκαναν να συγγράψει το μυθιστόρημα αυτό και η εκδήλωση έκλεισε με την Ελένη Πριοβόλου που αφιέρωσε την εκδήλωση στην φίλη της Ακακία Κορδόση.

Το «Mετά φόβου» είναι το όγδοο μυθιστόρημα της συγγραφέως και το πρώτο του οποίου τα γεγονότα και η μυθοπλασία διαδραματίζονται στην Αιτωλία και την Ακαρνανία γενικότερα.