Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Ενεργή συμμετοχή των νέων του εργαστηρίου "Παναγία Ελεούσα" στα "ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑΤΑ 2018". Να βρει μιμητές η πρωτοβουλία τους...


Την Tετάρτη 7 Μαρτίου 2018, στην Έδρα-Α΄ Εκπαιδευτική Μονάδα του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» στο Μεσολόγγι, πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά η πολύ ευαίσθητη και καινοτόμα δράση «ΤΑ ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑΤΑ».
Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και η τοπική ομάδα Ορνιθοπαρατηρητών Μεσολογγίου είχαν την εξαιρετική πρωτοβουλία, για άλλη μια χρονιά, να επιλέξουν το Εργαστήρι «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» και συγκεκριμένα το τμήμα Κεραμικής στο Μεσολόγγι για την κατασκευή πήλινων φωλιών για τα χελιδόνια. 




Οι εκπαιδευόμενοι νέοι του τμήματος Κεραμικής του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» κατασκεύασαν με πηλό  από μία χελιδονοφωλιά ο καθένας, για τα χελιδόνια που θα επισκεφθούν τον τόπο μας και φέτος την άνοιξη. Όταν οι φωλιές αυτές στεγνώσουν και είναι έτοιμες, θα τοποθετηθούν στο Ναυταθλητικό Κέντρο του Εργαστηρίου μας που βρίσκεται στο Λιμάνι Μεσολογγίου.
«Συγχαίρουμε τους δύο Φορείς για την πρωτοβουλία τους αυτή και τους ευχαριστούμε θερμότατα για την άψογη παρουσία τους, τη συνέπεια και τη συνεργασία τους με τους εργαζόμενους και τους εκπαιδευόμενους νέους μας, οι οποίοι ενθουσιάστηκαν και ενθαρρύνθηκαν με τη δημιουργική αυτή δράση.
Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τον κ. Νίκο Νούλα, εθελοντή της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, ο οποίος μας προτείνει πάντα τη συμμετοχή των εκπαιδευομένων νέων μας όταν υπάρχουν τέτοιου είδους δράσεις επαφής με τη φύση.» τονίζει σε δήλωσή της εκ μέρους του ΔΣ του εργαστηρίου η πρόεδρος του, κυρία Διονυσία Σαμαντά.