Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

«Νέοι καλλιτέχνες εμπνέονται από την Έξοδο» η εικαστική έκθεση της Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας που εγκαινιάστηκε στο Μεσολόγγι


Πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 24 Μαρτίου, τα εγκαίνια της έκθεσης «Νέοι Καλλιτέχνες εμπνέονται από την Έξοδο» στην οποία συμμετέχουν με έργα τους απόφοιτοι και τελειόφοιτοι του Α’ Εργαστηρίου ζωγραφικής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, υπό την επίβλεψη του Κοσμήτορά της κ. Άγγελου Αντωνόπουλου.
Στην έκθεση που εντάσσεται στο πρόγραμμα των Εορτών Εξόδου, ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, ανέφερε κατά το χαιρετισμό του ότι «…Η Έξοδος εμπνέει 192 χρόνια μετά. Το κυριότερο δε, είναι πως αυτή η έμπνευση αφορά τη νέα γενιά των ελλήνων καλλιτεχνών. 



Των νέων ανθρώπων που θα συνεχίσουν την πολιτισμική μας κληρονομιά. Τους ευχαριστούμε γι αυτό. Όπως ευχαριστούμε αυτούς τους πνευματικούς ανθρώπους που οδηγούν με προσοχή τα βήματά τους. Ενθαρρύνουν την δημιουργική τους διάθεση μέσα από πρότυπα που αφορούν μεγάλες στιγμές ιστορίας και ανθρώπινου μεγαλείου…. Στην παρουσίαση του προγράμματος των φετινών Εορτών Εξόδου είχε αναφερθεί πως επιθυμούμε τα επόμενα χρόνια, οι Εορτές Εξόδου να μην παραμένουν απλά στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων, αλλά ν’ αποτελέσουν σημείο αναφοράς που θα παράγει πολιτισμό, ειδικά δε από τους νέους και τη δημιουργική τους «γραφή» σε κάθε της έκφραση».
Η έκθεση θα λειτουργήσει έως την Κυριακή 22 Απριλίου 2018  καθημερινά από 10.00 π.μ. έως 13.00 μ.μ. και 18.00 μ.μ. έως 20.00 μ.μ. πλην Σαββάτου και Κυριακής.