Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2018

Χαμηλού κόστους παρεμβάσεις αλλά με ουσιαστική βελτίωση της καθημερινότητας στο Μεσολόγγι


Με την τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων στον οδό Λόρδου Βύρωνος στο Μεσολόγγι, ολοκληρώθηκαν τα έργα επέκτασης – αναβάθμισης ηλεκτροφωτισμού στο ιστορικό κέντρο της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου.
Συγκεκριμένα εγκαταστάθηκε επιτοίχιος φωτισμός  στις οδούς από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος έως την οδό Χαριλάου Τρικούπη, ενώ τοποθετήθηκαν και εναέρια φωτιστικά σώματα κατά μήκος της οδού Λ. Βύρωνος, «φωτίζοντας» έτσι τον κεντρικό τομέα της πόλης του Μεσολογγίου.
Παράλληλα, για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας σε κεντρικούς δρόμους του Μεσολογγίου από το Δήμο συνεχίζεται η τοποθέτηση   οριοδεικτών.Τα σημεία παρέμβασης, είναι κυρίως διασταυρώσεις κεντρικών οδών, καθώς επίσης οδικά τμήματα όπου παρατηρούνται σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα λόγω της στάθμευσης οχημάτων ιδιαίτερα κατά τις ώρες αιχμής.
Όπως σημειώνει ο Αντιδήμαρχος Γ. Καραπαπάς «Τόσο η επέκταση και αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού στο ιστορικό κέντρο όσο και η τοποθέτηση οριοδεικτών, είναι απαραίτητες και άμεσα λειτουργικές παρεμβάσεις που επέβαλλαν οι συνθήκες για την αισθητική βελτίωση αλλά και την αποκατάσταση των συνθηκών καθημερινής λειτουργίας της πόλης. Πιστεύουμε ότι οι πρωτοβουλίες βρίσκονται στην σωστή κατεύθυνση, λαμβάνουν τη θετική κρίση των συμπολιτών μας».
Το έργο της τοποθέτησης των οριοδεικτών ύψους 10.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από Ίδια Έσοδα του δήμου.