Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Με τον Πρέσβη των Η.Π.Α. συναντήθηκε στην Αθήνα ο δήμαρχος Μεσολόγγιου



Με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Ελλάδα Geoffrey R. Pyatt συναντήθηκε χθες στην Αθήνα ο δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, συνοδευόμενος από την πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Μεσολογγίου κυρία Άντζελα Καζαντζή.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα,  όπου ο Αμερικανός Πρέσβης παρέλαβε την επίσημη ανακήρυξη των Ηνωμένων Πολιτειών ως Τιμώμενη χώρα από το Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, καθώς επίσης το πρόγραμμα και την πρόσκληση των Εορτών Εξόδου.
Κατά την  συζήτηση  που ακολούθησε και διήρκησε μια ώρα, ο κ. Geoffrey Pyatt ευχαρίστησε θερμά για την τιμή προς τη χώρα του και τους Αμερικανούς Φιλέλληνες. Εξέφρασε δε έντονο ενδιαφέρον για την περιοχή και το φυσικό περιβάλλον, ειδικότερα για την Λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου ως ένα ιδιαίτερα σημαντικό οικοσύστημα της Μεσογείου και μελλοντικό προορισμό οικοτουριστικών δραστηριοτήτων.




Ο δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου αναφέρθηκε στην Ιστορία, τον Πολιτισμό, αλλά και την αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων με το φυσικό ζωτικό τους χώρο, γεγονός που προσδίδει μια ακόμη ιδιαιτερότητα είτε στον τρόπο ζωής είτε στην παραγωγική διαδικασία. 
Επίσης αναφέρθηκε στις δυνατότητες ανάπτυξης και ανάδειξης των μοναδικών χαρακτηριστικών του θαλάσσιου οικοσυστήματος, μέσα από υποδομές που υλοποιούνται προς αυτή την κατεύθυνση και θα συμβάλουν καθοριστικά την εκδήλωση ενδιαφέροντος επενδύσεων στην περιοχή.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, όπου εκ μέρους του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, ο Νίκος Καραπάνος προσέφερε στον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα σειρά τοπικών προϊόντων. Ο κ. Geoffrey Pyatt ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην αντιπροσωπεία του Δήμου η οποία θα ταξιδέψει στην Φλόριντα προκειμένου να συμμετέχει στις εκδηλώσεις της Ομογένειας για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, προσφέροντας ταυτόχρονα βιβλίο αφιερωμένο στους Αμερικανούς Φιλέλληνες καθώς επίσης αναμνηστικό μετάλλιο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.