Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

"Η αγιότητα στην οικογένεια: ένα διαχρονικό αίτημα" το θέμα ομιλίας του αν. Καθηγητή του ΑΠΘ Αθ. Παπαρνάκη στο Αγρίνιο



Η Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας και Ακαρνανίας ανακοινώνει ότι στην εκδήλωση της Σχολής Γονέων που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018 και ώρα 18:30’ στο Παπαστράτειο Μέγαρο της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, θα μιλήσει ο ελλογιμώτατος κ. Αθανάσιος Παπαρνάκης, αναπληρωτής καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης.
Το θέμα που θα αναπτύξει είναι: «Η αγιότητα στην οικογένεια: ένα διαχρονικό αίτημα».
Ο ελλογιμώτατος κ. Αθανάσιος Παπαρνάκης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1967, όπου και διαμένει μόνιμα. Σπούδασε στην Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης. 



Έλαβε μεταπτυχιακό και διδακτορικό δίπλωμα από την ίδια Σχολή, καθώς και από το University of Durham στη Μ. Βρετανία. Εργάσθηκε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως αναπληρωτής καθηγητής και δίδαξε το μάθημα των Θρησκευτικών σε σχολεία των Νομών Θεσσαλονίκης και Κιλκίς. 
Από το 2001 υπηρετεί ως μέλος ΔΕΠ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με γνωστικό αντικείμενο «Ερμηνεία Παλαιάς Διαθήκης και Βιβλική Θεολογία». 
Ιδιαίτερος τομέας των ενδιαφερόντων του, αποτελεί η εκκλησιαστική αγωγή των νέων, στο πλαίσιο της οποίας δραστηριοποιείται έντονα από το 1983, υπηρετώντας στο κατηχητικό έργο της Εκκλησίας όλων των επιπέδων σε διάφορες ενορίες των Μητροπόλεων Θεσσαλονίκης και Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, καθώς επίσης διοργανώνει και σχετικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες για ομάδες νέων. 
Σήμερα είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στον τομέα Αγίας Γραφής και Πατερικής Γραμματείας του τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης. 
Έχει δημοσιεύσει μελέτες και συγγράμματα κυρίως βιβλικού περιεχομένου. Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε συνέδρια, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Είναι έγγαμος και έχει έξι παιδιά.