Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Συνεχίζονται οι συλλήψεις μελών σπείρας για κλοπές και διαρρήξεις στη Ναύπακτο. Σε δυο ενεχυροδανειστήρια βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων (ΦΩΤΟ)



Σε δυο ενεχυροδανειστήρια βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων από τη δράση της σπείρας που δρούσε στην περιοχή της Ναυπακτίας, τα μέλη της οποίας συνελήφθησαν πριν λίγες μέρες στη Ναύπακτο και τα οποία εμπλέκονται σε σωρεία διαρρήξεων και κλοπών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. τα αποτελέσματα της μέχρι τώρα αστυνομικής έρευνας έχουν ως εξής:
«Συνεχίζονται οι επισταμένες έρευνες του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας για την εξάρθρωση σπείρας, η οποία διέπραττε κλοπές σε οικίες και καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή της Ναυπάκτου.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν επιπλέον, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας, ένας 50χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αρμενίας και μια 45χρονη ημεδαπή, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική ενέργεια και της παράνομης οπλοκατοχής.
Από την έως τώρα έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας, οι οποίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, έχουν εξιχνιαστεί συνολικά είκοσι πέντε κλοπές σε οικίες και καταστήματα της ευρύτερης περιοχής.



Πιο συγκεκριμένα, ο 40χρονος και ο 26χρονος, οι οποίοι είχαν συλληφθεί την 1/3/2018 το απόγευμα, επέλεγαν τις οικίες και τα καταστήματα που θα διερρήγνυαν, στα οποία μετέφεραν με όχημα τους, το οποίο έχει κατασχεθεί, τους δυο ανήλικους συνεργούς τους, ηλικίας 14 και 11, οι οποίοι πραγματοποιούσαν και τις κλοπές, ενώ τα κλοπιμαία κοσμήματα τα παρέδιδαν στους υπεύθυνους των ενεχυροδανειστηρίων, έναντι χρηματικής αμοιβής.
Σε έρευνες που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας στα δυο ενεχυροδανειστήρια, αλλά και σε οικία και στα οχήματα των δυο συλληφθέντων, βρήκαν μεταξύ άλλων και κατέσχεσαν τα εξής :

             (39) χρυσές αλυσίδες λαιμού - κολιέ,
             (42) χρυσές αλυσίδες χειρός – βραχιόλια,
             (21) ζευγάρια χρυσά σκουλαρίκια
             (17) ρολόγια
             (110)  χρυσά δαχτυλίδια
             (6) χρυσές καρφίτσες
             (8) χρυσοί σταυροί
             (10) ασημένια κουτάλια
             (6) χρυσές βέρες
             (2) χρυσά μανικετόκουμπα
             (2) κωνσταντινάτα
             (5) λίρες Αγγλίας
             (1) πλάκα από ασήμι βάρους (445) γραμμαρίων
             (1) πιστόλι, με γεμιστήρα χωρίς φυσίγγια
             το χρηματικό ποσό των 4.640 ευρώ
             πινακίδες κυκλοφορίας Γαλλικών Αρχών.


Παρακαλούνται οι πολίτες, οι οποίοι έχουν πέσει θύμα κλοπής να επικοινωνούν με το Αστυνομικό Τμήμα Ναυπακτίας στον τηλεφωνικό αριθμό 26340  - 27258, για την ταυτοποίηση των προαναφερομένων κλοπιμαίων.
Οι δυο υπεύθυνοι των ενεχυροδανειστηρίων, καθώς και ο 40χρονος και ο 26χρονος οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου και κρατούνται, προκειμένου να απολογηθούν ενώπιον του Ανακριτή Μεσολογγίου.
Το προανακριτικό έργο και οι έρευνες ενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Ναυπακτίας.»

Ενώ για τις συλλήψεις των μελών της σπείρας είχε ανακοινωθεί την Παρασκευή 2/3/2018:
·         «Συνελήφθησαν δυο ημεδαποί για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών σε οικίες και καταστήματα
·         Οι δράστες αφού εντόπιζαν τους «στόχους» χρησιμοποιούσαν ανήλικους συνεργούς τους, στους οποίους έδιναν εντολή να διαπράττουν τις κλοπές
·         Από την έως τώρα έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί δεκαεπτά κλοπές με την συνολική αξία των κλοπιμαίων να ξεπερνά τις 20.000 ευρώ
Συνελήφθησαν, χθες (1-3-2018) το απόγευμα στην Ναύπακτο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 40 και 26 ετών, καθώς και δυο ημεδαπά αγόρια, ηλικίας 14 και 11 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.
Πιο συγκεκριμένα, από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας προέκυψε ότι, οι δράστες είχαν διαπράξει από τις 24/8/2017 έως και χθες 1/3/2018, δεκαεπτά κλοπές σε οικίες και καταστήματα, σε περιοχές της Ναυπάκτου.
Σημειώνεται ως προς την μεθοδολογία των δραστών ότι, ο 40χρονος και ο 26χρονος, αφού εντόπιζαν τις οικίες και τα καταστήματα «στόχους», έδιναν εντολή στους δυο ανήλικους συνεργούς τους να διαπράττουν τις κλοπές και στη συνέχεια να τους παραδίδουν τα κλοπιμαία.
Από τις έρευνες των αστυνομικών προέκυψε ότι οι δράστες, είχαν αφαιρέσει συνολικά το χρηματικό ποσό των (17.905) ευρώ, διάφορα κοσμήματα, τέσσερα κινητά τηλέφωνα και ένα πιστόλι σκοποβολής με (500) σφαίρες.
Επίσης, από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των γονέων των δυο ανήλικων δραστών, για το αδίκημα της παραμέλησης της εποπτείας τους.
Σε σωματικές έρευνες που ενεργήθηκαν στους δράστες και στο αυτοκίνητο που οδηγούσαν, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τρία κινητά τηλέφωνα, τα οποία ήταν προϊόντα κλοπής και αποδόθηκαν στους κατόχους τους, ενώ κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν, ως μέσο μεταφοράς για την διάπραξη των κλοπών.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.
Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας.»