Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Γιορτές Εξόδου με εικόνα και ήχο από την Ε.Ρ.Τ.!


Στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή βρέθηκε προχθές, Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018, ο ΓΓ Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, Παυσανίας Παπαγεωργίου, προκειμένου να παραβρεθεί σε συνάντηση που είχε ζητήσει με τον πρόεδρο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, Χρήστο Λεοντή.
Μέσα στα υπόλοιπα θέματα της ατζέντας, που είχαν να κάνουν με την εντατικοποίηση της προβολής ζητημάτων/ εκπομπών και ειδήσεων που απασχολούν τη Νέα Γενιά της χώρας σήμερα, προωθήθηκε και το θέμα της τηλεοπτικής μετάδοσης των Εορτών Εξόδου από την δημόσια τηλεόραση.
Φέτος εορτάζεται η 192η Επέτειος της Εξόδου της Ηρωικής Φρουράς των Ελεύθερων Πολιορκημένων στο Μεσολόγγι.



Όπως κάθε χρόνο και σύμφωνα με τον προγραμματισμό από τη Δημοτική Αρχή, οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το Σάββατο του Λαζάρου, 31 Μαρτίου 2018, με πομπή από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα μετά τον εσπερινό και την αναπαράσταση της Ανατίναξης του Καψάλη στον Κήπο των Ηρώων και την Κυριακή, 1η Απριλίου, με τη Θεία Λειτουργία και την κατάθεση στεφάνου στον Τύμβο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, που και φέτος θα τιμήσει το Μεσολόγγι με την παρουσία του.
Η συζήτηση ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και οι συνομιλητές συμφώνησαν στην ανάπτυξη ενός διαύλου επικοινωνίας, προκειμένου θέματα που αφορούν στη Νέα Γενιά να αναδεικνύονται όσο καλύτερα γίνεται.
Όπως όλα δείχνουν, επίσης, αυτή τη χρονιά, για πρώτη φορά θα υπάρχει πολύωρη ζωντανή κάλυψη από την ΕΡΤ, τόσο κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων το Σάββατο του Λαζάρου όσο και την Κυριακή των Βαΐων.