Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Εξαρθρώθηκε από το Α.Τ. Ναυπακτίας εγκληματική ομάδα που διέπραττε απάτες σε βάρος κρεοπωλών και εμπόρων λαδιού

Από την έως τώρα έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη,
έχουν εξιχνιαστεί εννέα περιπτώσεις σε Αιτωλοακαρνανία, Αργολίδα, Κορινθία και Μεσσηνία
Οι δράστες προσποιούμενοι επιφανή πρόσωπα έπειθαν τους επαγγελματίες να τους στέλνουν στην Αθήνα μεγάλες ποσότητες κρέατος και λαδιού

Εξαρθρώθηκε, μετά από επισταμένες έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας, εγκληματική ομάδα αποτελούμενη από τουλάχιστον τρία άτομα, η οποία προέβαινε συστηματικά σε διακεκριμένες περιπτώσεις απάτης, σε βάρος κρεοπωλών και εμπόρων λαδιού στην Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα. 
Για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθη, χθες το απόγευμα στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, ένας 70χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου, ενός 63χρονου συνεργού του, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και ενός ακόμα δράστη που αναζητείται, σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση συμμορίας και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων απάτης. 


Η εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας είναι αποτέλεσμα οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που σχεδίασαν και υλοποίησαν οι αστυνομικοί των Αστυνομικών Τμημάτων Αιτωλικού και Ναυπακτίας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών. 
Ειδικότερα, οι δράστες προσποιούμενοι επιφανή πρόσωπα (ιατρούς, δικηγόρους και ιατροδικαστές) παραθέτοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά προσέγγιζαν τηλεφωνικά ανυποψίαστους εμπόρους κρέατος και λαδιού σε επαρχιακές πόλεις εκδηλώνοντας επιθυμία αγοράς προϊόντων.
Έπειτα, οι δράστες προέβαιναν σε μεγάλες παραγγελίες κρέατος και λαδιού τα οποία οι παθόντες μετέφεραν στην Αθήνα, ενώ λίγη ώρα πριν την παράδοση των προϊόντων επικαλούνταν επείγουσα επαγγελματική υποχρέωση με αποτέλεσμα τα προϊόντα να παραδίδονται σε συνεργό τους, χωρίς να καταβάλλεται το αντίτιμο. 
Από την έως τώρα έρευνα, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, έχουν εξιχνιαστεί εννέα περιπτώσεις εξαπάτησης επαγγελματιών και αγροτών στις περιοχές του Αγρινίου, του Θέρμου, της Επιδαύρου, του Λυγουριού, της Ναυπάκτου, της Κορίνθου, του Βέλους Κορινθίας και της Καλαμάτας. 
Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας έπεισαν τους παθόντες να μεταφέρουν είτε οι ίδιοι είτε μέσω μεταφορικών εταιρειών, συνολικά από την επαρχία στην Αθήνα 37 σφαγμένα αρνιά, 100 κιλά μοσχαρίσιου κρέατος και 55 τενεκέδες ελαιολάδου, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος περίπου 10.000 ευρώ. 
Σε σωματικό έλεγχο που ενεργήθηκε στον δράστη κατά τη σύλληψή του, αλλά και σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας και κάρτες σύνδεσης σε διάφορα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα. 
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου, ενώ το αυτοκίνητο του κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης αδικήματος. 
Την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ναυπακτίας.