Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

PatrasIQ και Startup Europe σε μια κοινή εκδήλωση!



Στη μεγαλύτερη συντονισμένη ομάδα εκδηλώσεων επιχειρηματικότητας πανευρωπαϊκά, το Startup Europe Week 2018, το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, ως τοπικός διοργανωτής, έφερε την Patras IQ στην κοινωνία του Αιγίου. Η εβδομάδα Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας (Startup Europe Week) έγινε παράλληλα σε όλη την Ευρώπη την εβδομάδα που πέρασε σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις.
Σε μια εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στο «Πολύκεντρο» τη Δευτέρα 5 Μαρτίου, οι ενδιαφερόμενοι εκπρόσωποι παραγωγικών και κοινωνικών φορέων, ερευνητές και επίδοξοι startuppers είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη φιλοσοφία και τις ευκαιρίες της Έκθεσης Μεταφοράς Τεχνογνωσίας Patras IQ που ανοίγει τις πύλες της για 5η φορά το διάστημα 27-29 Απριλίου, στο Αθλητικό Κέντρο «Δ. Τόφαλος» στην Πάτρα.



Παράλληλα, προσκεκλημένοι ομιλητές από το Πανεπιστήμιο Πατρών, το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, το Επιμελητήριο Αχαΐας και την Παναιγιάλειο Ένωση Συνεταιρισμών ανέπτυξαν σύγχρονα θέματα καινοτομίας, τεχνολογίας και εν εξελίξει αναπτυξιακά έργα. Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν:
-              Η 5η Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας Patras IQ 2018
-              Τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα 5ης γενιάς  (5G)
-              Τα αναπτυξιακά έργα AGROINNOECO και i3 του προγράμματος Balkan MED
-              Δράσεις μεταφοράς έρευνας και καινοτομίας στην κορινθιακή σταφίδα

Μετά το πέρας των παρουσιάσεων, οι συμμετέχοντες συζήτησαν καινοτόμες ιδέες τους και αντάλλαξαν απόψεις για την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας σε περιφερειακό επίπεδο.
Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Αιγιάλειας κ. Παναγόπουλος και το συντονισμό της είχε ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Ανάπτυξης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας κ. Συρμακέσης.