Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2018

«Η κατάθλιψη στη σύγχρονη εποχή» το θέμα εκδήλωσης στο Αγρίνιο με διακεκριμένους και καταξιωμένους ομιλητές


Η Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας  & Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αγρινίου σε συνεργασία με το Ιατρικό Σύλλογο Αγρινίου και το kontasou.com, διοργανώνουν Εκδήλωση κοινωνικής ευαισθητοποίησης με θέμα : «Η κατάθλιψη στη σύγχρονη εποχή».
Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 3 Μαρτίου, 6:30 μ.μ,, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου (Αναστασιάδη 1 , κτίριο πρώην Τράπεζας της Ελλάδος).
Για το ενδιαφέρον και επίκαιρο θα λέγαμε θέμα θα μιλήσουν καταθέτοντας γνώση και εμπειρία: Ο δημοσιογράφος, Σταμάτης Μαλέλης, η καθηγήτρια Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μένη Μαλλιώρη και η αναπτυξιακή ψυχολόγος, Θεοδώρα Ακαλέστου.Σύμφωνα με στοιχεία, που παρουσιάστηκαν το 2015 στο πλαίσιο του 2ου Συνεδρίου Ψυχικής Υγείας, οι ασθενείς με κατάθλιψη στην Ελλάδα εκτιμάται ότι ξεπέρασαν τους 500.000. Αν και πρόκειται για μια πολυπαραγοντική νόσο, τα στοιχεία δείχνουν ότι η οικονομική και κοινωνική κρίση έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην αύξηση των ασθενών, ενώ στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχει ανατραπεί η κλασική επιδημιολογία που αναγνωρίζει τις γυναίκες ως τα βασικά θύματα της κατάθλιψης.
«Στόχος της εκδήλωσης είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό γι΄ αυτή την ύπουλη και ιδιαίτερα διαδεδομένη ψυχική ασθένεια, η οποία ακόμα και σήμερα αποτελεί ταμπού. Να ενθαρρύνει τους ανθρώπους που πάσχουν να αναγνωρίσουν το πρόβλημα, ώστε να αναζητήσουν έγκαιρη και αποτελεσματική θεραπεία» σημειώνει σε δήλωσή του ο αντιδήμαρχος Αγρινίου του τομέα κοινωνικής προστασίας και δημόσιας υγείας, Κώστας Καλαντζής.