Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Μια ακόμη θετική προβολή της Αιτωλοακαρνανίας

Τιμητική διάκριση για την οργάνωση του περιπτέρου, απέσπασε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην 25η PHILOXENIA που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη (29/10 – 1/11/2009).
Πρόκειται για το ειδικό βραβείο του Διοργανωτή (HELEXPO) η απονομή του οποίου έγινε στον εκθετήριο χώρο της Νομαρχίας.
Με τον τρόπο αυτό επιβραβεύθηκε, για μια ακόμη φορά, η παρουσία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης σε μια μεγάλη διεθνή έκθεση τουρισμού, πετυχαίνοντας στόχους όπως την ανάδειξη των μεγάλων συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νομού στον τομέα του τουρισμού και την προβολή της Αιτωλοακαρνανίας.
Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν από την Υφυπουργό Τουρισμού κ. Άντζελα Γκερέκου η οποία βρέθηκε στο περίπτερο της Νομαρχίας.
Να σημειωθεί ότι η προσέλευση στον εκθετήριο χώρο ξεπέρασε κάθε προσδοκία.
Οι επισκέπτες γνώρισαν την Αιτωλοακαρνανία μέσω των εκδόσεων, του ηλεκτρονικού υλικού, αλλά και των προϊόντων (κρασί, ελιές, αυγοτάραχο Μεσολογγίου, τυροκομικά προϊόντα και γλυκά που προσέφερε ο συνεταιρισμός γυναικών Θέρμου «ΑΙΤΩΛΙΚΗ ΓΗ»).
«Προβάλουμε την Αιτωλοακαρνανία, την υπερηφάνεια και το έργο των κατοίκων της.
Ο νομός είναι ιδανικός τόπος προορισμού για όλες τις εποχές αλλά και τόπος για την ανάπτυξη της παραθεριστικής κατοικίας.
Συντονίζουμε μια προσπάθεια μελετημένη, έτσι ώστε να αυξηθούν οι υποδομές αλλά κυρίως το εισόδημα από τον τουρισμό.
Αγωνιζόμαστε να κερδίσουμε χαμένο χρόνο και χαμένο χρήμα, ανοίγοντας καινούριους δρόμους ορθολογικής τουριστικής ανάπτυξης, σε ένα τόπο που είναι φιλημένος από τον Θεό»,
ανέφερε μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας, Θύμιος Σώκος.

Εξάλλου στην έκθεση συμμετείχε με δικό του περίπτερο και ο δήμος Αγρινίου στο οποίο οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δραστηριότητες του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων, να γευτούν τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, να έρθουν σε επαφή με τον πολιτισμό και την ιστορία της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής και να ενημερωθούν για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα.
Επίσης κατά τη διάρκεια της έκθεσης έγινε παρουσίαση του έργου του Δήμου Αγρινίου στον τομέα των τεχνολογιών, πληροφορικής και επικοινωνιών.
Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός αφού ευχαρίστησε θερμά όσους εργάστηκαν για την άριστη παρουσία του Δήμου, επεσήμανε την αναγκαιότητα της προβολής της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής μέσα από γεγονότα τέτοιας εμβέλειας.
«Συμμετέχουμε για δεύτερη συνεχή χρονιά σε μία μεγάλη τουριστική έκθεση, με ένα εντυπωσιακό περίπτερο στο οποίο μέσα από το έντυπο και το ηλεκτρονικό υλικό καθώς και τις πληροφορίες που παρέχουν τα στελέχη του Δήμου, δίνουμε τη δυνατότητα στους επισκέπτες να ενημερωθούν για τον πλούτο, την ιστορία, το σύγχρονο πρόσωπο της πόλης αλλά και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας.
Είναι γνωστό ότι έχουμε πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα και δυνατότητες που έχουν να κάνουν με το πλούσιο φυσικό περιβάλλον και την πολιτιστική κληρονομιά.
Σε συνδυασμό και σε συνεργασία με τους άλλους φορείς της τοπικής κοινωνίας πρέπει αυτά τα πλεονεκτήματα να τα αναδείξουμε.
Αυτή την πολιτική ως Δημοτική Αρχή θα τη συνεχίσουμε και θα την ενδυναμώσουμε ώστε να αναδειχθεί η περιοχή μας ως μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους και να προσελκύσει επιχειρηματίες που θα επενδύσουν αλλά και επισκέπτες
» σημείωσε ο κ. Μοσχολιός.
Τα περίπτερα της Νομαρχίας και του Δήμου Αγρινίου επισκέφτηκαν μεταξύ άλλων η Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κα Άντζελα Γκερέκου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος κ. Δημήτριος Δράκος, ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης και υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης , ο Νομάρχης Ευρυτανίας κ. Κωνσταντίνος Κοντογεώργος και ο Νομάρχης Λάρισας κ.Λουκάς Κατσαρός.