Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Αλλάζει "συνήθειες" και όψη το κέντρο του Μεσολογγίου

Ξεκίνησαν σήμερα (Δευτέρα 23 Νοεμβρίου) στο Μεσολόγγι οι εργασίες πεζοδρόμησης της κεντρικής πλατείας Μ. Μπότσαρη και του τμήματος της οδού Σπ. Τρικούπη έως τη διασταύρωση με την οδό Σπ. Μουστακλή.
Πρόκειται για ακόμη μια σημαντική αισθητική παρέμβαση στην πόλη του Μεσολογγίου που με την ολοκλήρωσή της αναμένεται να βελτιώσει την εικόνα του κέντρου της πόλης.
Το έργο είναι προϋπολογισμού 405.000€ και σύμφωνα με τη μελέτη θα γίνουν εργασίες πλακόστρωσης, θα τοποθετηθούν καλαίσθητα φωτιστικά σώματα και τέλος θα αναπτυχθούν παρτέρια με πράσινο.
Με αφορμή την έναρξη των εργασιών ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Γιάννης Αναγνωστόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Ξεκινά σήμερα ακόμη ένα σημαντικό έργο που σχεδιάστηκε από τη δημοτική μας αρχή, με στόχο την αισθητική αναβάθμιση του κέντρου της πόλης μας.
Ταυτόχρονα, με την ολοκλήρωση του έργου και σε συνάρτηση με τις μπάρες που τοποθετούνται στις εισόδους των πεζοδρόμων πιστεύουμε ότι επιτέλους οι πεζόδρομοι του ιστορικού κέντρου του Μεσολογγίου και θα αποτελέσουν έναν μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα χώρο αναψυχής και θα δώσουν μια θετική αναπτυξιακή ώθηση στην αγορά.
Ο σχεδιασμός του έργου έγινε με βάση κυκλοφοριακή μελέτη που έχει εκπονηθεί και είμαστε βέβαιοι ότι με την ολοκλήρωση του, η εικόνα της ασυδοσίας που δίνει η κίνηση των τροχοφόρων θα αποτελέσει οριστικά, παρελθόν.
Θυμίζω ότι με την μεταστέγαση του ΚΤΕΛ και την αγορά του οικοπέδου πίσω από το Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης έχουν δημιουργηθεί δεκάδες θέσεις στάθμευσης, ενώ πολύ σύντομα θα δημιουργηθούν επιπλέον θέσεις στάθμευσης κοντά στην κεντρική πλατεία.
Θέλω να ζητήσω την κατανόηση των κατοίκων για το διάστημα της εκτέλεσης του έργου και είμαι βέβαιος ότι το τελικό αποτέλεσμα θα ικανοποιήσει απόλυτα το σύνολο των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης.»