Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Επιχειρηματική αποστολή από την Εσθονία στο Μεσολόγγι




Το Δημαρχείο Μεσολογγίου επισκέφτηκε σήμερα (Παρασκευή 20-11-2009) πολυμελής επιχειρηματική αποστολή από την Εσθονία, στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψης στο Μεσολόγγι. Η αποστολή βρίσκεται στο Μεσολόγγι, ύστερα από πρόσκληση της Συνομοσπονδίας Αλιέων Ελλάδας για τη διερεύνηση σύναψης εμπορικών συμφωνιών και ανταλλαγών, για τοπικά αλιευτικά προϊόντα.
Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Γιάννης Αναγνωστόπουλος υποδεχόμενος τα μέλη της επιτροπής στο γραφείο του αναφέρθηκε, στην ιστορία και στο οικοσύστημα της περιοχής, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα των αλιευμάτων και κυρίως στη μοναδικότητα του Αβγοτάραχου Μεσολογγίου. Από την πλευρά τους οι επικεφαλής της αποστολής ευχαρίστησαν τον δήμαρχο για την υποδοχή και του εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για την περιοχή αλλά και για τα προϊόντα της λιμνοθάλασσας.
Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Αλιέων Ελλάδας, Δημήτρης Κοτσόργιος τόνισε την σπουδαιότητα και τους ορίζοντες που ανοίγονται από την παρουσία των Εσθονών στο Μεσολόγγι, αφού όπως υπογράμμισε ανοίγονται προοπτικές για εξαγωγές προϊόντων της λιμνοθάλασσας, στην αγορά αυτής της χώρας. Ακολούθως, τα μέλη της αποστολής ξεναγήθηκαν στη δημοτική Πινακοθήκη και τον Κήπο των Ηρώων και περιηγήθηκαν στην πόλη.
Τέλος, ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου προσέφερε στους επικεφαλής της αποστολής αναμνηστικά δώρα με το έμβλημα του Δήμου καθώς και έντυπο υλικό.