Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Κέρδισε τις εντυπώσεις και στο Αγρίνιο ο Αντώνης Σαμαράς







Στην αντεπίθεση πέρασε χθες, από το Αγρίνιο ο Αντώνης Σαμαράς δίνοντας απάντηση στις αιτιάσεις και τα υπονοούμενα που αφήνουν εναντίον του τις τελευταίες ημέρες η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και οι υποστηρικτές της.
Μιλώντας σε μια εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό συγκέντρωση στο Παπαστράτειο, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι «σίγουρα είναι απέναντί μου αυτοί που πλήγωσαν με τη συμπεριφορά τους την παράταξη. Και βέβαια δεν είμαι εγώ που πίεζα για πρόωρες εκλογές» φωτογραφίζοντας καθαρά την κ. Μπακογιάννη, και για την συμμετοχή της στην ηγετική ομάδα Καραμανλή, αλλά και για την ευθύνη της στην απόφαση των πρόωρων εκλογών.
Ο πρώην Υπουργός Πολιτισμού έκανε αναφορά και στο θέμα των «golden boys» στο οποίο αναφέρεται τις τελευταίες ημέρες η κ. Μπακογιάννη κατηγορώντας τον ότι τα έχει δεχθεί στο στρατόπεδό του. «Ακόμη περιμένω ονόματα των golden boys» είπε ο κ. Σαμαράς αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι αιτιάσεις της κ. Μπακογιάννη είναι ανυπόστατες.
Ο Αντώνης Σαμαράς απέρριψε την πρόταση της κ. Μπακογιάννη για debate τονίζοντας: «Ακούω και κάποιους να θέλουν debate. Καλά, τι θέλουν; Δεν ακούν τη φωνή της βάσης; Δεν θα επιτρέψω να γίνουν τα εσωτερικά μας τηλεοπτικό θέαμα, όπου εμείς θα τσακωνόμαστε και θα χαίρονται μόνο οι αντίπαλοί μας! Παράσταση για το ΠΑΣΟΚ θέλουν να δώσουμε; Χρειάζεται περισσότερη ευθύνη».
Ο κ. Σαμαράς έδωσε έμμεση απάντηση και στην κατηγορία της κ. Μπακογιάννη ότι δεν καταδίκασε τις εναντίον της ανοίκειες επιθέσεις: «Ως προς τις προσωπικές επιθέσεις εναντίον συνυποψηφίου, ασφαλώς και τις αποδοκιμάζω. Γι’ αυτό άλλωστε μιλώ συνεχώς για ενότητα. Βέβαια, όταν εγώ, χρόνια δέχομαι σωρεία τέτοιων επιθέσεων, μία αντίστοιχη αποδοκιμασία δεν έγινε ποτέ. Επαναλαμβάνω: Ενότητα και πάλι ενότητα».
Όσον αφορά στο ιδεολογικό στίγμα του κόμματος, ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι «σήμερα ζούμε μια θολούρα, δεν μιλάμε για την ιδεολογία μας», ενώ πρόσθεσε ότι «πρέπει να διατηρηθούν και να προβληθούν οι βασικές αρχές της κεντροδεξιάς παράταξης», και τόνισε ότι εφόσον εκλεγεί πρόεδρος η οργανωμένη βάση θα έχει λόγο και ρόλο μετά την εκλογή νέας ηγεσίας.
Συμπλήρωσε δε ότι είναι αποφασισμένος να οδηγήσει τη ΝΔ σε προσυνεδριακό διάλογο και στη συνεχεία σε συνέδριο αρχών.
Αναφερόμενος στην ανασυγκρότηση του κόμματος, σημείωσε ότι «πρέπει να φέρουμε τους κεντροδεξιούς ψηφοφόρους που έμειναν στο σπίτι τους στις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου. Αυτούς πρέπει να φέρουμε μαζί. Πρώτα την οικογένεια και μετά τον γείτονα».
Κλείνοντας την ομιλία του στο Αγρίνιο ο κ. Σαμαράς τόνισε την σπουδαιότητα της συμμετοχής των μελών στη διαδικασία της 29ης Νοεμβρίου.
Το παρών στην ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο Αγρίνιο εκτός των άλλων έδωσαν οι βουλευτές Μάριος Σαλμάς και Δημήτρης Σταμάτης, ο πρώην βουλευτής Σπήλιος Λιβανός, οι υποψήφιοι βουλευτές Γιώργος Παπαναστασίου, Έλενα Κοτρολού και Ειρήνη Κολώνια, νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.