Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Την υποψηφιότητα Σαμαρά στηρίζει ο Σπήλιος Λιβανός

Την υποψηφιότητα του Αντώνη Σαμαρά για την αρχηγία της ΝΔ στηρίζει με γραπτή του δήλωση ο πρώην βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Σπήλιος Λιβανός. Μια δήλωση που μας κοινοποιήθηκε πριν από λίγο.
Ακολουθεί η δήλωση του Σπήλιου Λιβανού:
«Η ΝΔ οφείλει σήμερα να ανταποκριθεί σε δύο μεγάλες προκλήσεις : Στην αναγέννηση και στην ενότητα .
Σε μια δύσκολη στροφή της παγκόσμιας ιστορίας και στην τελική φάση του κύκλου της μεταπολιτευτικής περιόδου στην πατρίδα μας, η Κεντροδεξιά καλείται να φανεί αντάξια της περήφανης ιστορίας της και συνεπής απέναντι στους πολίτες που αγωνιούν για την ποιότητα της δημοκρατίας στον τόπο μας.
Οι δύο βασικοί διεκδικητές της ηγεσίας της ΝΔ έχουν ήδη εγγυηθεί δημόσια για την ανανέωση ιδεών, προγράμματος ,προσώπων και βεβαίως για την παραταξιακή συνοχή και ενότητα, ασχέτως εκλογικού αποτελέσματος.
Πιστεύω ειλικρινά πως τόσο η Ντόρα Μπακογιάννη, όσο και ο Αντώνης Σαμαράς θα είναι άξιοι ηγέτες της αξιωματικής αντιπολίτευσης και βεβαίως ιδανικοί πρωθυπουργοί όταν χτυπήσει το καμπανάκι της ιστορίας και κληθεί η ανανεωμένη κεντροδεξιά να κυβερνήσει την πατρίδα μας.
Θεωρώ ηθική και πολιτική μου υποχρέωση , όπως νομίζω ότι στην παρούσα συγκυρία οφείλουν να πράξουν όλοι οι νυν και πρώην βουλευτές, να πάρω δημόσια θέση για το μέλλον της ηγεσίας της παράταξης μας. Προφανέστατα, και ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος, την επόμενη μέρα θα υπηρετήσω την παράταξη μας με όλες μου τις δυνάμεις από όποιο μετερίζι χρειασθεί.
Με αυτές τις σκέψεις στηρίζω την υποψηφιότητα του Αντώνη Σαμαρά, διότι εμπνέομαι :
1ον) Από το όραμά του για μια Ελλάδα της Ελπίδας που δε λησμονεί τις παρακαταθήκες αρχών και αξιών της ιστορίας και του πολιτισμού μας.
2ον) Το πολιτικό του πρόταγμα για μια κοινωνία αξιοκρατίας, ισονομίας, ίσων ευκαιριών, και δημοκρατικής παρεμβατικότητας.
3ον) Την επιμονή του στην ενίσχυση της μεσαίας τάξης σαν μοχλό κοινωνικής , οικονομικής και πολιτισμικής ανάπτυξης.
4ον) Την επιμονή του να δώσει ελπίδα και όραμα για το αύριο, αφήνοντας πίσω το χθες , τις βεντέτες του παρελθόντος και όσους προσπαθούν να τις αναβιώνουν.
Είμαι βέβαιος ότι την επόμενη μέρα της εκλογής της νέας ηγεσίας στη ΝΔ θα πνεύσει αέρας καθολικών αλλαγών σε όλα τα επίπεδα έτσι ώστε όλοι οι Έλληνες, ασχέτως ιδεολογικών ή κομματικών τοποθετήσεων, να νιώσουν την έμπνευση της ελπίδας και το όραμα μιας νέας ηθικής και αναπτυξιακής εκκίνησης.»