Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Αναμένοντας τις αποφάσεις του Μάριου Σαλμά...


Ενώ βρισκόμαστε σε αναμονή της δημοσιοποίησης των αποφάσεων του πρώην υπουργού, Μάριου Σαλμά σχετικά με την στάση που θα κρατήσει στην «κούρσα διαδοχής» δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστη την στάση που κράτησε ο βουλευτής όλο το προηγούμενο διάστημα. Και το σχόλιο μας εκπορεύεται από τους χαμηλούς τόνους που κράτησε ο Μάριος Σαλμάς και κυρίως από την αποφυγή μέχρι παρεξηγήσεως να δημοσιοποιήσει τη θέση του νωρίτερα.
Έτσι ο Μάριος Σαλμάς συνέβαλε στο να επικρατήσουν στην Αιτωλοακαρνανία πολιτικοί όροι στην «κούρσα διαδοχής», με συνέπεια το σενάριο της διάσπασης να είναι απόμακρο για τους Αιτωλοακαρνάνες φίλους και μέλη της ΝΔ και να φαντάζει μόνο ως όνειρο θερινής νυκτός. Επίσης ο κ. Σαλμάς παρόλο που δέχτηκε πολλές προσκλήσεις απέφυγε την παρουσία σε εκπομπές αθηναϊκών καναλιών για να μην συμβάλει στη δημιουργία κλίματος «αλληλοσπαραγμού».
Έτσι η σημερινή του τοποθέτηση το βέβαιο είναι ότι δεν θα προκαλέσει κλυδωνισμούς στο σύνολο της βάσης της ΝΔ, θα προκαλέσει, όμως, «χαμόγελα» σε έναν εκ των διεκδικητών της αρχηγίας, αφού τουλάχιστον για την Αιτωλοακαρνανία θα του δώσει «αέρα» καθαρής πρωτιάς, στις 29 Νοεμβρίου.