Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Στις φλόγες φανοποιείο στο Αιτωλικό




Η έγκαιρη επέμβαση της Π.Υ. Μεσολογγίου αποσόβησε τα χειρότερα, σήμερα το μεσημέρι στο Αιτωλικό, όταν για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, ένα συνεργείο – φανοποιείο αυτοκινήτων τυλίχτηκε, στις φλόγες.
Και λέμε ότι οι πυροσβέστες αποσόβησαν τα χειρότερα, διότι εντός του συνεργείο εκτός των εύφλεκτων υλικών υπήρχαν τουλάχιστον τρεις φιάλες με οξυγόνο και ασετιλίνη και τις οποίες με αυτοθυσία οι άντρες της Πυροσβεστικής κατάφεραν, να τις απομακρύνουν από το φλεγόμενο εσωτερικό του συνεργείου.
«Ένα χιλιόμετρο να ήταν μακρύτερα το συνεργείο και τότε θα κατασκευαζόταν και τρίτα γεφύρια στο Αιτωλικό»... μας είπε πυροσβέστης που συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς, περιγράφοντας συνοπτικά τη δυσκολία της κατάσβεσης και κυρίως της επέμβασης.
Από την πυρκαγιά καταστράφηκε το εσωτερικό του συνεργείου καθώς και ένα αυτοκίνητο που επισκευάζονταν, χωρίς να υπάρξει ο οποιοσδήποτε τραυματισμός. Προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της Π.Υ. Μεσολογγίου.
Τέλος αξίζει για ακόμη μια φορά, ως MessolonghiNews να συγχαρούμε το προσωπικό της Π.Υ. Μεσολογγίου για την αυταπάρνηση που επέδειξε στην εκτέλεση του καθήκοντός του. Κι αυτό διότι χωρίς καμιά υπερβολή, η συγκεκριμένη υπηρεσία στο σύνολό της αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, στη συμβολή της στη γενικότερη λειτουργία της κρατικής μηχανής.
Μακάρι να υπάρξουν μιμητές...