Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Πως θα γίνει η ψηφοφορία για την εκλογή νέου προέδρου της ΝΔ



Σχετικά με την εκλογή νέου προέδρου της ΝΔ, η ψηφοφορία, ξεκινά στις 7.00 το πρωί της Κυριακής και θα διαρκέσει έως τις 19.00 το απόγευμα. Σε περίπτωση διενέργειας επαναληπτικής εκλογής, αυτή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2009, επίσης από τις 7.00 ως τις 19.00.

Στο Μεσολόγγι η ψηφοφορία θα γίνει στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο, όπου θα λειτουργήσουν τρία εκλογικά τμήματα.

Για τα υπόλοιπα τμήματα του νομού Αιτωλοακαρνανίας (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ).

Δικαίωμα συμμετοχής στην ψηφοφορία
Α. Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του Κόμματος, τα οποία είτε είναι εγγεγραμμένα και επαναβεβαιώνουν την εγγραφή τους κατά την ημέρα διενέργειας της εκλογής είτε εγγράφονται την ημέρα διενέργειας της εκλογής, με την καταχώρισή τους στη νέα ηλεκτρονική βάση δεδομένων του Κόμματος, εφόσον είναι εγγεγραμμένα στους εκλογικούς καταλόγους των εθνικών εκλογών.

Δηλαδή στην ψηφοφορία συμμετέχει ο οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης αρκεί να εγγραφεί μέλος του κόμματος ακόμη και την ημέρα της ψηφοφορίας.
Β. Στην εκλογή συμμετέχουν και Έλληνες στο γένος απόδημοι – ανεξαρτήτως αν έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια – οι οποίοι κατοικούν στη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, τη Σουηδία την Ιταλία, την Αυστρία και την Κύπρο, εφόσον έχουν αποκτήσει την ιδιότητα του μέλους του Κόμματος ως τις 4 Οκτωβρίου 2009.
Γ. Όσοι ψηφίσουν θα καταβάλουν, στον αρμόδιο για το σκοπό αυτό ταμία το ποσό των δύο (2) Ευρώ.

Διαδικασία ψηφοφορίας
Α. Η εκλογή του Προέδρου γίνεται με άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία των μελών του Κόμματος, με βάση τους εκλογικούς καταλόγους των Δήμων και των Κοινοτήτων που χρησιμοποιήθηκαν στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009.
Β. Κάθε ψηφοφόρος, προσερχόμενος στο χώρο της ψηφοφορίας για την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, παραλαμβάνει, εφόσον δεν φέρει μαζί του, έντυπο αίτησης συμμετοχής του στη διαδικασία, το συμπληρώνει και το υπογράφει. (ΑΙΤΗΣΗ ΕΠΑΝΑΒΕΒΑΙΩΣΗΣ / ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ)*
Τονίζεται ιδιαίτερα ότι όσοι προσέλθουν για να ασκήσουν το δικαίωμα και για διευκόλυνση της διαδικασίας θα πρέπει να έχουν συμπληρωμένο το έντυπο αίτησης ΕΓΓΡΑΦΗΣ Ή ΕΠΑΝΑΒΕΒΑΊΩΣΗΣ,
Γ. Για την αναγνώρισή του ο ψηφοφόρος επιδεικνύει την ταυτότητα ή τη σχετική προσωρινή βεβαίωση της οικείας αστυνομικής αρχής ή το διαβατήριο, ακόμη και αν αυτό έχει λήξει ή την άδεια οδήγησής του. Στο ψηφοδέλτιο προτίμησης δεν τίθεται σταυρός προτίμησης. Ο ψηφοφόρος αποσύρεται στο παραβάν, επιλέγει το ψηφοδέλτιο της αρεσκείας του, το τοποθετεί στο φάκελο, σφραγίζει το φάκελο και τον ρίχνει στην κάλπη.
Δ. Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας απαγορεύεται η παραμονή στους οικείους χώρους άλλων προσώπων, πλην των μελών της Εφορευτικής Επιτροπής – συμπεριλαμβανομένων των αναπληρωτών τους - του υπευθύνου για την εγγραφή ή επιβεβαίωση της εγγραφής των μελών, του προσώπου που είναι επιφορτισμένο με την είσπραξη του τέλους συμμετοχής και του ή των χειριστών της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων.