Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Η έκθεση "Το Παιδί και το Παιχνίδι" ξεκινά στη ΔΙΕΞΟΔΟ


Το Κέντρο Λόγου και Τέχνης "Διέξοδος" στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου για τον μήνα Νοέμβριο έχει προγραμματίσει την παρουσίαση της εκθέσεως "Το παιδί και το παιχνίδι" η οποία θα ξεκινήσει στις 7 το βράδυ, του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου 2009 και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009.
Η έκθεση περιλαμβάνει τριακόσια παλαιά παιχνίδια και παιδικά βιβλία και απευθύνεται όχι μόνο σε μικρούς αλλά και σε μεγάλους.
Οι μεγάλοι επισκέπτες θα ανασύρουν από τη μνήμη τους αναμνήσεις και από την καρδιά τους τρυφερά συναισθήματα και οι μικροί θα γνωρίσουν τα παιχνίδια τόσο των γονιών τους όσο και των παππούδων και προπάππων τους.
Τα εκθέματα, που χρονολογούνται από τα μέσα του 19ου αιώνα μέχρι και την δεκαετία του 1960, προέρχονται από την προσωπική συλλογή του κ. Ιωάννη Βαβάτση.
Ο κ. Ιωάννης Βαβάτσης ζεί και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Είναι επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του παλαιοπωλείου "ΑΝΤΙΚΕΡΑΣΜΟΣ". Συνεπικουρούμενος από τους γυιούς του Ανδρέα και Αλέξανδρο έχει στην κατοχή του πολλές συλλογές μεταξύ των οποίων προέχουσα θέση έχει αυτή που σχετίζεται με το παιδί και το παιχνίδι. Αντικείμενα των συλλογών του κατά καιρούς έχει χρησιδανήσει σε διάφορα μουσεία και πολιτιστικούς οργανισμούς όπως λαογραφικά είδη στο Μουσείο Μέριμνας Ποντίων Κυριών Βορείου Ελλάδος, παλαιά ραδιόφωνα και γραμμόφωνα στο "Ράδιο Θεσσαλονίκη", ιστορικά κειμήλια στο Μουσείο της "Διεξόδου" στο Μεσολόγγι, παραδοσιακά έπιπλα στο Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης κ.λπ.
Για την έκθεση αυτή δεν θα αποσταλούν προσκλήσεις και η είσοδος στο κοινό θα είναι ελεύθερη.
Η λειτουργία της θα είναι καθημερινή (πλην Δευτέρας και Τρίτης) από τις 10.30 το πρωί έως 1 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 8.30 το βράδυ.
Για οργανωμένες ομαδικές επισκέψεις μαθητών απαιτείται προηγούμενη επικοινωνία με την γραμματεία του Κέντρου στο τηλέφωνο 26310 51260.
www.diexodos.com.gr