Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Μια πρωτότυπη έκθεση στη "ΔΙΕΞΟΔΟ" που ξυπνά ...τις μνήμες της αθωότητάς μας


Μέσα σε κλίμα χαράς και συναισθηματικής φόρτισης ξεκίνησε το Σάββατο 7 Νοεμβρίου η νέα έκθεση της "Διεξόδου" με θέμα "Το παιδί και το παιχνίδι".
Την προλόγισε η συνεργάτιδα της "Διεξόδου" δικηγόρος κυρία Θεώνη Κουλουρή που είχε και την επιμέλεια της έκθεσης ενώ παρέστη και έκανε χαιρετισμό ο ιδιοκτήτης της συλλογής των παιχνιδιών κ. Ιωάννης Βαβάτσης.
Στη θέαση των 320 εκθεμάτων, οι μεγάλοι επισκέπτες που παραβρέθηκαν στο ξεκίνημα της έκθεσης ανέσυραν απο την μνήμη τους θύμησες, εικόνες και τρυφερά συναισθήματα της παιδικής τους ηλικίας ενώ τα παιδιά παρακολουθούσαν με εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον και με έκδηλη περιέργεια τα παιχνίδια μιας άλλης εποχής.

Παιχνίδια φτιαγμένα στο χέρι με τέχνη και όχι βιομηχανική τεχνική. Έναν ιππόδρομο του 1865, κουμπαράδες του 1880, αθλητικά είδη του 1890, σιδερένια, τσίγκινα και ξύλινα παιχνίδια, κούκλες περασμένων δεκαετιών και εκατοντάδες ακόμη κοκκάλινα παιχνίδια, ρουχαλάκια, χάρτες και παιδικά βιβλία που καλύπτουν την εκατονταετία 1860-1960.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 29 Νοεμβρίου και θα λειτουργεί καθημερινά (εκτός Δευτέρας και Τρίτης) 10.30 το πρωί έως 1 το μεσημέρι και 6 έως 8.30 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο.
Για επισκέψεις οργανωμένων ομάδων μαθητών απαιτείται προηγούμενη τηλεφωνική συνεννόηση με την γραμματεία της "Διεξόδου" (τηλ. 26310 51260)