Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Καθησυχαστικός ο δήμαρχος Μεσολογγίου για τα κρούσματα γρίπης

Το 1ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο Μεσολογγίου επισκέφτηκε σήμερα (Πέμπτη 12-11) ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Αναγνωστόπουλος με αφορμή την ανίχνευση του ιού της γρίπης Α(Η1Ν1) σε πέντε μαθητές των σχολείων αυτών.
Ο κ. Αναγνωστόπουλος αφού ενημερώθηκε από τους διευθυντές για την κλινική κατάσταση των μαθητών μίλησε σε όλους τους μαθητές για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από την εμφάνιση της νόσου στο Μεσολόγγι.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μεσολογγίου η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και προέτρεψε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να την αντιμετωπίσουν με ψυχραιμία, αφού όπως τόνισε: «Η γρίπη αυτή είναι ήπιας μορφής όσον αφορά τα συμπτώματά της και αντιμετωπίζεται ακόμη και χωρίς τη χορήγηση φαρμάκων.»
Ο δήμαρχος Μεσολογγίου είπε στους μαθητές να τηρούν τα μέτρα καθαριότητας και να αποφεύγουν την παρουσία τους σε χώρους συνωστισμού και τέλος τους συνέστησε, όταν αισθανθούν αδιαθεσία να επικοινωνούν με τον προσωπικό τους γιατρό για να λάβουν οδηγίες και να αποφεύγουν την επίσκεψη στο νοσοκομείο.
Μετά το τέλος των επισκέψεων ο κ. Αναγνωστόπουλος σε δηλώσεις του τόνισε: «Επισκέφτηκα σήμερα τα δυο σχολεία της πόλης όπου είχαμε εμφάνιση κρουσμάτων της νέας γρίπης.
Με την ιδιότητα του γιατρού καθησύχασα, την εκπαιδευτική κοινότητα και επανέλαβα ότι ο χειρότερος σύμμαχος για την αντιμετώπιση της κατάστασης είναι ο πανικός.
Κι αυτό, γιατί η μέχρι στιγμής εμπειρία και τα δεδομένα για τις επιπτώσεις από τη νέα γρίπη συγκλίνουν ότι και αυτή είναι μια συνηθισμένη γρίπη και αντιμετωπίζεται ανάλογα με τους αντίστοιχους τύπους του παρελθόντος.
Θέλω να επαναλάβω ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με ψυχραιμία και κυρίως απευθύνω έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μας για πιστή τήρηση των κανόνων υγιεινής σε όλες τις δραστηριότητές τους.»
Σημειώνεται τέλος ότι με απόφαση του Υπουργείου Υγείας δεν λειτούργησαν δυο τμήματα του 1ου Γυμνασίου Μεσολογγίου μαθητές των οποίων και νόσησαν από τη νέα γρίπη.