Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Τιμή στις Ένοπλες Δυνάμεις και την Εθνική Αντίσταση








Με αρνητικό χαρακτηριστικό τη μηδαμινή συμμετοχή πολιτών το Σάββατο και την Κυριακή 21 και 22 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν στο Μεσολόγγι οι καθιερωμένες εκδηλώσεις για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων και τον Εορτασμό της Εθνικής Αντίστασης.
Στις εκδηλώσεις μετείχαν εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της πόλης καθώς και μέλη αντιστασιακών οργανώσεων και αναπήρων πολέμου. Τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος εψάλη Δοξολογία και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων στους τελευταίους πολέμους στο «Τρίγωνο».
Με δεδομένα τα διαχρονικά μηνύματα που εκπέμπονται από τον εορτασμό αυτών των «Ημερών» αλλά και άλλων κατά τη διάρκεια του χρόνου, όπως πχ. Ημέρα Ενωμένων Εθνών, Γενοκτονίας των Ποντίων κλπ. θεωρούμε ότι πρέπει άμεσα να τροποποιηθεί το πλαίσιο του εορτασμού, αφού με τον τρόπο με τον οποίο γίνεται, κάθε άλλο παρά διάχυση των μηνυμάτων επιτυγχάνεται.
Κι αυτό γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών επιδεικνύει αδιαφορία για συμμετοχή στις εκδηλώσεις, με αποτέλεσμα να χάνεται κάθε νόημα για την πραγματοποίησή τους.