Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Συνεχίζεται η «πολεμική» κατά της μεταστέγασης του ΚΤΕΛ στο Μεσολόγγι

Με σειρά παρεμβάσεων σε διάφορες υπηρεσίες, πολίτες του Μεσολογγίου προσπαθούν να ακυρώσουν (ή …καλύτερα «να δυσκολέψουν» την «ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας ΑΕ») την μεταστέγαση του σταθμού από το κέντρο της πόλης σε κτήριο απέναντι από την Πύλη.
Μια συστηματική προσπάθεια που κατά την άποψή μας εκπορεύεται καθαρά από πολιτικές σκοπιμότητες, αφού κατά γενική ομολογία η μεταστέγαση του ΚΤΕΛ περισσότερα προβλήματα έλυσε, απ’ όσα ενδεχομένως να δημιούργησε.
Κι αυτό γιατί με την μεταστέγαση κατ’ αρχάς «ανάσανε» κυκλοφοριακά το κέντρο της πόλης και ταυτόχρονα δημιουργήθηκαν δεκάδες θέσεις στάθμευσης πίσω από το Δημαρχείο. Αλήθεια τόσο εύκολα ξεχνιούνται οι ουρές και η όχληση κυρίως στην οδό Ελευθέρων Πολιορκημένων.
Με την μεταστέγαση το Μεσολόγγι απέκτησε ύστερα από πάρα πολλά χρόνια έναν «ανθρώπινο» σταθμό υπεραστικών λεωφορείων με τους επιβάτες να μην είναι εκτεθειμένοι στα καιρικά φαινόμενα αναμένοντας την επιβίβασή τους στα λεωφορεία, ενώ το εσωτερικό του σταθμού σε τίποτε δε θυμίζει τις τριτοκοσμικές συνθήκες που επικρατούσαν στο παλιό πρακτορείο.
Με δεδομένη τη οικιστική ανάπτυξη της πόλης του Μεσολογγίου προς το βόρειο τμήμα της γίνεται επίσης αντιληπτό, ότι η νέα θέση εξυπηρετεί πολύ περισσότερους κατοίκους σε σχέση με το παρελθόν. Ταυτόχρονα κατέστη εφικτή η αύξηση των δρομολογίων του ΚΤΕΛ από και προς το Μεσολόγγι.
Όσον αφορά τα προβλήματα αυτά που εντοπίζονται είναι της άνετης πρόσβασης των πεζών αφού δεν έχουν γίνει ακόμη διαβάσεις πεζών ώστε να μειώνεται η ταχύτητα των οχημάτων που κινούνται έξω από την Πύλη καθώς και του καθορισμού προσωρινών θέσεων στάθμευσης για τα ΙΧ. Προβλήματα τα οποία αναμένεται να διευθετηθούν άμεσα απ’ ότι γνωρίζουμε.
Επειδή τέλος θεωρούμε ότι ο «εχθρός του καλού είναι το καλύτερο» θα πρέπει μέσω διαλόγου να κινηθούν οι διαδικασίες, ώστε η ΚΤΕΛ ΑΕ να προβεί στην κατασκευή μόνιμου σταθμού υπεραστικών λεωφορείων σε χώρο που θα εξυπηρετεί όσο το δυνατό τους περισσότερους.

Σε κάθε περίπτωση όμως θεωρούμε ότι η «πολεμική» με τις συνεχείς προσφυγές σε Περιφέρεια, Υπουργείο Πολιτισμού, Δικαιοσύνη κλπ. είναι άστοχη και κυρίως δημιουργεί τις συνθήκες για αρνητική αντιμετώπιση της πόλης από την ΚΤΕΛ ΑΕ