Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Σειρά συναντήσεων και επισκέψεων του Παναγιώτη Κουρουμπλή

Τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου ο κος Παναγιώτης Κουρουμπλής πραγματοποίησε, με πρωτοβουλία του, συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμποροβιοτεχνών Ναυπάκτου. Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας ανέπτυξαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με το τραπεζικό σύστημα, το ασφαλιστικό καθώς και το οικιστικό πρόβλημα της Ναυπάκτου. Επιπρόσθετα συζητήθηκε και το ζήτημα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ασφαλισμένων στο Ταμείο Εμπόρων και στο Τ.Ε.Β.Ε..
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Παναγιώτης Κουρουμπλής συναντήθηκε με τον Εμπορικό Σύλλογο Αγρινίου. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου ανέφεραν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον κλάδο τους και ειδικότερα θέματα σχετικά με το ωράριο λειτουργίας των πολυκαταστημάτων και το ενδεχόμενο να παραμένουν ανοικτά και τις Κυριακές. Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκαν επίσης ζητήματα σχετικά με τον ΤΕΙΡΕΣΙΑ καθώς και ασφαλιστικά θέματα.

Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου ο κος Κουρουμπλής συναντήθηκε με το σύλλογο εργαζομένων του νοσοκομείου Αγρινίου. Εκεί τέθηκαν υπό συζήτηση θέματα που αφορούν στην καθυστέρηση ολοκλήρωσης της κατασκευής του νέου νοσοκομείου Αγρινίου, στη στελέχωση του νέου νοσοκομείου, όπως επίσης και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι. Εν συνεχεία ο κος Κουρουμπλής συναντήθηκε με αιρετούς εκπροσώπους της ΠΑΣΚ καθηγητών και δασκάλων. Στη συζήτηση που ακολούθησε αναπτύχθηκαν τα γενικά και ειδικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκπαίδευση στο νομό Αιτωλοακαρνανίας όπως η ποιοτική λειτουργία του ολοήμερου σχολείου, η στελέχωση όλων των μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η εύρυθμη λειτουργία της ειδικής αγωγής και η αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού.

Την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου ο κος Κουρουμπλής συναντήθηκε με τους εκπροσώπους του Τεχνικού Επιμελητηρίου Αιτ/νίας. Στην εν λόγω συνάντηση συζητήθηκαν θέματα, όπως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αιτ/νία όσον αφορά τις υποδομές της, την αδικαιολόγητη καθυστέρηση υλοποίησης του έργου της Ιονίας Οδού και τη σύνδεσή αυτής με το Πλατυγυάλι, όπως επίσης τον τρόπο με τον οποίο οι οδικοί άξονες θα συνδέουν το Αγρίνιο με την Ιονία Οδό και το Καρπενήσι. Τέλος, επισήμανση έγινε στο θέμα της διαχείρισης των υδάτων, των αρδευτικών δικτύων και στο ζήτημα δημιουργίας της βιομηχανικής ζώνης.
Την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου ο κος Κουρουμπλής παρευρέθηκε στην τελετή έναρξης των εργασιών του 15ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ποντιακών Συλλόγων για την Εθνική Αυτογνωσία, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Άρτα.