Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

Την ίδρυση του «Συμβουλίου των Περιφερειαρχών» εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Τι ζήτησε από τους 13 νεοεκλεγέντες περιφερειάρχες

Την ίδρυση του «Συμβουλίου των Περιφερειαρχών» εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης σε σύσκεψη που είχε σήμερα με τους 13 νεοεκλεγέντες Περιφερειάρχες στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας. 
Το όργανο αυτό στο οποίο θα συμμετέχουν οι Περιφερειάρχες και ο Πρωθυπουργός θα συνεδριάζει ανά δίμηνο και θα λειτουργεί ως δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ της περιφερειακής διοίκησης και του κεντρικού κράτους. 



Στην εισαγωγική τοποθέτηση που έκανε ο κ. Μητσοτάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον αναπτυξιακό ρόλο που διαδραματίζουν οι περιφέρειες και στη στενή συνεργασία που θα πρέπει να έχουν με την κυβέρνηση προκειμένου να υλοποιηθούν κρίσιμα έργα υποδομής. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «δεν μπορούμε να μιλήσουμε μόνοι μας για μεγάλα έργα στη χώρα χωρίς συνεννόηση με τους περιφερειάρχες». Ακόμη, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε πως θα πρέπει να υπάρξει ανακατανομή αρμοδιοτήτων με τελικό στόχο την αποτελεσματική διακυβέρνηση και τη μείωση της γραφειοκρατίας. 


Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τους Περιφερειάρχες να του αποστείλουν γραπτώς τις προτάσεις τους με τις προτεραιότητες τους προκειμένου -αν οι πολίτες του  εμπιστευθούν τη διακυβέρνηση της χώρας- η στενή συνεργασία μαζί τους να ξεκινήσει όσο το δυνατόν συντομότερα και να έχει ουσιαστικό περιεχόμενο. Ο Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε ακόμη στις προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι περιφέρειες, με πρώτη και πιο σοβαρή σε τρεις περιπτώσεις τη διαχείριση των απορριμμάτων. 

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως παρ’ ότι το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν άκρως θετικό για τη Νέα Δημοκρατία, είναι αυτονόητο πως «θα έχουν όλοι οι Περιφερειάρχες την ίδια ακριβώς αντιμετώπιση. Βγαίνει το κομματικό καπέλο και πρέπει να κοιτάξουμε το καλό όλων των Περιφερειών με τρόπο δίκαιο και ισορροπημένο». 

Θερμή χειραψία του προέδρου της ΝΔ με τον Νεκτάριο Φαρμάκη 
«Η χώρα θα πάει μπροστά μόνο αν είμαστε ενωμένοι, αν πάμε πλάι πλάι και αν έχουμε ενιαίο σχέδιο όλοι όσοι έχουμε διάθεση να προσφέρουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.