Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Γιάννης Αναγνωστόπουλος: "Υπεύθυνη αντιπολίτευση - Σταθερή Ελλάδα"


Ο πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου και υποψήφιος βουλευτής στην Αιτωλοακαρνανία με το «Κίνημα Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ», Γιάννης Αναγνωστόπουλος σε μήνυμα του ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου σημειώνει:
«Απέχοντας λίγες εβδομάδες από την πραγματοποίηση των εξαιρετικά σημαντικών εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου, όλοι μαζί σαν μια ορθολογική κοινωνία, οφείλουμε με ψυχραιμία, με λογική και καθαρό μυαλό να αναλογιστούμε την κρισιμότητά της απόφασή σας.
Όπως επισημαίνω σε κάθε άρθρο, ομιλία ή απλή συζήτηση με φίλους, το εθνικό συμφέρον είναι όχι μόνο άρρηκτα συνδεδεμένο, αλλά ξεκινά και στηρίζει τη δομή του από το τοπικό-κοινοτικό συμφέρον πρωτίστως. Θέτοντας τη θέση αυτή ως μείζονος σημασίας, κατανοούμε συλλογικά πως η απόφαση που θα λάβουμε εντός του παραβάν δεν θα προδιαγράψει απλά μια κυβερνητική αλλαγή, αλλά τα βήματα του δικού μας τοπικού μέλλοντος.




Από την πρόσφατη επίσκεψη του Γ. Αναγνωστόπουλου στο Κέντρο Υγείας Θέρμου 
Τον σπουδαίο ρόλο των εργαζομένων στο Ε.Σ.Υ. εξήρε ο Γ. Αναγνωστοπουλος 
Η στροφή στη λογική είναι, λοιπόν, ο μόνος σύμμαχός μας στην επιλογή αυτή. Η λογική που θα βοηθήσει να καταλάβουμε πως η αγροτική ανάπτυξη και οικονομία, ο ιστορικός-πολιτιστικός τουρισμός, το περιβάλλον και η πράσινη ενέργεια, αλλά και ο θαλάσσιος πλούτος μας (ιαματικά λουτρά, ιχθυοκαλλιέργιες υψηλών προδιαγραφών κ.τ.λ.) αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια και πυλώνες της τοπικής μας ανάπτυξης, της κοινωνικής μας ευημερίας και της επιστροφής του χαμόγελου στα πρόσωπα των συμπολιτών μας.
Η λογική αυτή μάς αποδεικνύει την χρησιμότητα της ψήφου προς το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Μια δύναμη σταθερότητας και ειλικρίνειας, που δεν κρύφτηκε σε καμία δύσκολη στιγμή της χώρας, όπως δεν θα κάνει ούτε τώρα. Μια υπεύθυνη αντιπολίτευση που εγγυάται την πολιτική σταθερότητα την επομένη των εκλογών, όντας το ανάχωμα απέναντι σε μια παντοδύναμη όπως φαίνεται ΝΔ, η οποία δεν θα διστάσει να αμφισβητήσει τα κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα και το κοινωνικό κράτος, αλλά και απέναντι στον αχαλίνωτο, αναχρονιστικό λαïκισμό του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ετοιμάζεται να φορέσει το γνωστό μη συναινετικό αντιπολιτευτικό του κουστούμι.
Με τον "Πρύτανη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης" επί σειρά ετών δήμαρχο Θέρμου Θεόδωρο Πορφύρη 
Η προεκλογική περίοδος σε λίγο θα φτάσει στο τέλος της χωρίς να την έχουμε αντιληφθεί, συμβιβαζόμενοι σχεδόν όλοι στα αποτελέσματα των ευρωεκλογών. Η αλλαγή της κυβερνητικής πλειοψηφίας, όπως αυτή προδιαγράφεται, είναι από μόνη της μια σημαντική εξέλιξη, αλλά δεν φτάνει. Όμως, αυτό που πρέπει να αντιληφθούμε και να υιοθετήσουμε στην ευρύτερη πολιτική και κοινωνική συλλογιστική-συνείδηση είναι η αποκρυστάλλωση μιας πολύ σημαντικής ιδέας. Είναι η ιδέα της συναίσθησης των ορίων, της αποφυγής της τοξικής γλώσσας, της απαλλαγής από το αίσθημα της ηθικολογίας και του ρεμβασισμού, βάσει του οποίου ο ένας χτίζει το εφιαλτικό πρόσωπο του αντιπάλου του, συντηρώντας αμφότεροι (ΝΔ &ΣΥΡΙΖΑ) έναν ιστορικό αναχρονισμό.
Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα είναι ξανά εκεί. Εγγυήτρια δύναμη της ενότητας, της αλήθειας, του καθαρού λόγου, της υπεράσπισης των δικαιωμάτων του συνόλου του ελληνικού λαού χωρίς αστερίσκους, του δημοκρατικού αγώνα για να παραμείνουμε πιστοί σε αυτά που μας ενώνουν. Πιστοί στη μάχη για το καλύτερο αύριο των παιδιών μας, και κυρίως των παιδιών των παιδιών μας.»