Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Σπήλιος Λιβανός: " Η κοινωνία αποδέχεται θετικά τις θέσεις της ΝΔ"


Για ένα κλίμα θετικής ενέργειας και ελπίδας που αποτυπώνεται σε όλη την Αιτωλοακαρνανία, τόσο προς το πρόσωπό του όσο και προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ έκανε λόγο ο Σπήλιος Λιβανός. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Agrinio web radio και ΑΝΤΕΝΝΑ-Star στα 103,5 mhz και στη δημοσιογράφο Μαρίνα Ζαρκαβέλη, ο υποψήφιος της ΝΔ τόνισε πως η πολιτική πρόταση του κόμματος έχει γίνει αποδεκτή από την κοινωνία καθώς κοιτά στην ουσία των προβλημάτων αλλά και στο μέλλον.
Μιλώντας για τα προβλήματα της Αιτωλοακαρνανίας όπως τα έχει ο ίδιος επισημάνει από τις συνεχείς επισκέψεις στα χωριά και τις πόλεις ο κ. Λιβανός αναφέρθηκε ιδίως στα θέματα της ανεργίας, εκφράζοντας την ικανοποίησή του γιατί όπως είπε για πρώτη φορά έχουν μπει στην ατζέντα του διαλόγου τα ζητήματα της ταυτότητας, της δημιουργίας τουριστικού ρεύματος, της ανάπτυξης της λίμνης Τριχωνίδας, ενώ μίλησε και για το στόχο του να μετατραπεί ο νέος κτηνοτρόφος σε επιτυχημένο επιχειρηματία.



Προτάσσοντας την ανάγκη ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας για να μπορέσει να έρθει η ανάπτυξη ο κ. Λιβανός μίλησε για τις καθημερινές επισκέψεις του σε επιχειρήσεις σε όλο το νομό. «Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία, δεν μπορεί να τα περιμένουμε από το κράτος, η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές πρέπει να είναι φιλοεπιχειρηματική, με μείωση της φορολογίας, των ασφαλιστικών εισφορών και της γραφειοκρατίας και με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων» είπε, τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξουν μικρές ομάδες αγροτών και κτηνοτρόφων που θα λειτουργούν ως συνεταιρισμοί.
Ο κ. Λιβανός μίλησε επίσης και για σειρά έργων υποδομής που θα στηρίξουν την περιοχή όπως είναι η βελτίωση του οδικού δικτύου αλλά και για το εξαιρετικά σημαντικό θέμα ορθής λειτουργίας μιας  πολύπλευρης Γεωπονικής Σχολής στο νομό, με στόχο τη διαχρονική στήριξη της παραγωγικής διαδικασίας.