Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Η «Διέξοδος» παρουσιάζει τη νέα της έκδοση " «ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΚΑΥΓΕΣ ΣΤΟ ΛΥΚΟΦΩΣ» Ελληνικός Κινηματογράφος 1938-1968" του Γιάννη Μπαρδάκη


Το Σάββατο 29 Ιουνίου 2019  στις 9 το βράδυ   θα πραγματοποιηθεί στον πεζόδρομο της Αθανασίου Ραζή-Κότσικα,  μπροστά από το Ιστορικό  Μουσείο «Διέξοδος»,  βιβλιοπαρουσίαση  του λευκώματος του δικηγόρου και συλλέκτη  ελληνικών κινηματογραφικών ταινιών Γιάννη Μπαρδάκη  «ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΚΑΥΓΕΣ ΣΤΟ ΛΥΚΟΦΩΣ – Ελληνικός Κινηματογράφος 1938 - 1968»  που κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες  από το τμήμα εκδόσεων της «Διεξόδου».
Πρόκειται για ένα λεύκωμα βασισμένο στις εξαντλητικές έρευνες του συγγραφέα που πλημυρίζει από νοσταλγία και μνήμες.
Μια επίπονη και γοητευτική περιπλάνηση στη μαγεία του Ελληνικού Κινηματογράφου, μέσα από  ταινίες που καλύπτουν ένα χρονικό εύρος τριάντα ολόκληρων χρόνων.



Από την αφετηρία του το 1938 με την πρώτη ομιλούσα κινηματογραφική ταινία έως την κορύφωσή του το 1968 που επήλθε το «τσάκισμά του» με την «εισβολή» της τηλεόρασης.
Ένα βιβλίο που αναδεικνύει αυτούς που θεμελίωσαν και στέριωσαν τον ελληνικό κινηματογράφο.
Ένα άλμπουμ 410 σελίδων και ισάριθμων φωτογραφιών που μας «συστήνει» τους παραγωγούς, τους σκηνοθέτες και τους ηθοποιούς των πιο σημαντικών έργων τέχνης που απόλαυσαν για τριάντα χρόνια οι έλληνες σινεφίλ.
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι εκπαιδευτικοί Ελευθερία Τσακανίκα και Αποστολία Πάστρα  με συντονίστρια την  επιμελήτρια του Μουσείου Ειρήνη Καρανικόλα ενώ στο τέλος της παρουσίασης θα προβληθεί  μία σειρά αποσπασμάτων από  ταινίες  με σενάρια σχετιζόμενα με εκλογές.
 Για την εκδήλωση, όπως γίνεται πάντα στη «Διέξοδο»,  δεν θα αποσταλούν ατομικές προσκλήσεις και η συμμετοχή θα είναι ελεύθερη.