Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019

Ο Κώστας Λύρος παρέστη στην τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής, ΕλπιδοφόρουΟ νεοκλεγείς δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος παρέστη χθες στη Νέα Υόρκη στην τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής, Ελπιδοφόρου όπως επίσης και στο γεύμα που παρατέθηκε για την ανάληψη των καθηκόντων του νέου ποιμενάρχη.
Μάλιστα ο κ. Λύρος σε ανάρτησή του στο Facebook σημείωσε:
«Μεγάλη τιμή και χαρά είχα ως νεοεκλεγείς δήμαρχος Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου να παραβρεθώ στην τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου .
Η τελετή πραγματοποιήθηκε με την δέουσα επισημότητα στην ορθόδοξη εκκλησία της Αγίας Τριάδας στη Νέα Υόρκη παρουσία εκπροσώπων απο τον θρησκευτικό , ακαδημαϊκό , πολιτικό, διπλωματικό χώρο Ελλάδας και Αμερικής.Συγκινητική και αξιοσημείωτη ήταν και η παρουσία των ομογενών μας οι οποίοι αποδεικνύουν σε κάθε περίσταση την αληθινή πίστη τους και την αγάπη τους για την πατρίδα μας .
Σε απόσπασμα ομιλίας του ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής αναφέρει : « Το μέλλον μας είναι λαμπρό , αλλά μόνον όταν ανοίξουμε τις κουρτίνες και καλωσορίσουμε τον ήλιο της διαφάνειας και της ευθύνης ....»
Ας αποτελέσει το μήνυμα αυτό για όλους μας πηγή έμπνευσης και καθοδήγησης .
Πάντα Άξιος