Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

Το σχέδιο της ΝΔ για τον αγροτικό τομέα συζήτησε ο Κ. Μητσοτάκης με τον Σπ. Λιβανό


Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη είχε ο υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Σπήλιος Λιβανός στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ.
Βασικό θέμα στην ατζέντα το σχέδιο της ΝΔ για τον αγροτικό τομέα, με τον Σπήλιο Λιβανό, να ενημερώνει τον Πρόεδρο της ΝΔ για τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο και τις προοπτικές σύνδεσης της αγροτικής παραγωγής με την επιχειρηματικότητα τόσο πανελλαδικά όσο και στο επίπεδο του νομού της Αιτωλοακαρνανίας, με σκοπό την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και τη μετάβαση σε ένα νέο πρότυπο αγροτικής επιχειρηματικότητας.
Κεντρική θέση στη συζήτηση είχαν οι προτεραιότητες της ΝΔ για την όσο το δυνατόν υψηλότερη διασφάλιση κοινοτικών επιδοτήσεων από τη νέα ΚΑΠ καθώς και η ενίσχυση μέσω γενναίων φορολογικών κινήτρων των Ενώσεων και των ομάδων παραγωγών. Έμφαση δόθηκε στην ανάγκη τεχνολογικού εκσυγχρονισμού αλλά και στην είσοδο της καινοτομίας στην παραγωγική διαδικασία για την επίτευξη της απαραίτητης εξωστρέφειας των παραγωγών.



Εκτενής ήταν η αναφορά, κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας, στη βασική στόχευση της αγροτικής πολιτικής της ΝΔ, που δεν είναι άλλη από την προσπάθεια διασφάλισης καλύτερης τιμής για τον παραγωγό, αλλά και συγκεκριμένα μέτρα που θα διευκολύνουν την εξαγωγική δραστηριότητα. Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκαν ειδικότερα τα αντίστοιχα προβλήματα στην καλλιέργεια και εμπορία της ελιάς και του ελαιολάδου, αλλά και του γάλακτος, των κτηνοτροφικών και τυροκομικών προϊόντων. Αναδείχθηκαν επίσης ζητήματα που αφορούν το δυναμικό κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών και την ανάγκη χωροθέτησης και αξιοποίησής τους,  αλλά και τα ζητήματα που αφορούν τις δενδροειδείς καλλιέργειες εσπεριδοειδών.
Τέλος, ο Σπήλιος Λιβανός έθεσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη την ανάγκη εντατικοποίησης των ελέγχων για την προστασία των Ελλήνων παραγωγών από τις παράτυπες εισαγωγές και ελληνοποιήσεις πρώτων υλών και προϊόντων από το εξωτερικό.